Αυτό που κράτησα μέσα από την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την διάρκεια των εγκαινίων της Μαρινάς Λεμεσού ήταν ότι το Κυπριακό Κράτος θα έχει έσοδα από το έργο αυτό που θα φτάσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Κι΄αυτό το νούμερο θα πρέπει να το κρατήσουμε και να προσθέσουμε σ΄αυτό όλα τα παρεμφερή έσοδα από την εμπορική δραστηριότητα στην μαρίνα, την προσέλκυση νέων τουριστών, τις φορολογίες, την εργοδότηση κάποιων ανθρώπων.
Και έτσι φτάνω στο ερώτημα μου που είναι σταθερό. Τι έδωσε πίσω το κράτος στο έργο αυτό, τι έδωσε πίσω το κράτος στην Λεμεσό, τι επένδυση κάνει το κράτος στην πόλη μας και στον τουρισμό επωφελούμενο κι από το έργο αυτό;
Θα αναφερθώ πρώτα στον δρόμο που έγινε για να μπορεί κάποιος να περάσει την κοίτη του ποταμού και να εισέλθει στην Μαρίνα Λεμεσού. Τα δημόσια έργα αποποιήθηκαν των ευθυνών τους και έτσι δεν έφτιαξαν αυτό που είχε σχεδιαστεί.
Η “Μαρίνα Λεμεσού” ανέλαβε να φτιάξει τον δρόμο, προσωρινά όπως είχαν πει τότε μιας και τα δημόσια έργα, δηλαδή το Κυπριακό κράτος, θα έφτιαχναν κάποτε και σύμφωνα με τον σχεδιασμό ένα όμορφο γεφύρι. Τελικά μείναμε στο προσωρινό.
Πέραν τούτου το μεγάλο βήμα για την περιοχή και η υπόσχεση που το Κυπριακό κράτος είχε δώσει στην “Μαρίνα” όταν άρχιζε το έργο, ήταν ότι θα ενώσει τον παραλιακό με την Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Δεν έγινε όμως ούτε κι΄αυτό.
Και όλοι αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε τώρα την Μαρίνα Λεμεσού αλλά δεν έχουμε τον δρόμο. Γιατί απλά το Κυπριακό κράτος δεν είδε στα σοβαρά την Λεμεσό. Και δεν μιλώ μόνο για τον τελευταίο χρόνο, αλλά για ολόκληρη δεκαετία.
Σήμερα ο δήμαρχος Λεμεσού το παλεύει και ουσιαστικά δκιακονά. Ζητιανεύει για να συμπεριληφθεί στον προυπολογισμό του 2015 ας είναι και το μισό κομμάτι του δρόμου. Αυτό που θα φθάνει μέχρι και τον Άη Αντώνη.
Αν θα γίνει αυτό που δεν θα είναι και πάλι ικανοποιητικό, θα το δούμε, απλά να σας πω ότι μιλάμε για μόλις 1,5 εκατομμύρια ευρώ…..
ο ΛΕΜΕΣ ιος…