Αρχική Οικονομολόγος Γιατί να μην ιδιωτικοποιήσουμε ή να το πω πιο ευγενικά, να αποκρατικοποιήσουμε...

Γιατί να μην ιδιωτικοποιήσουμε ή να το πω πιο ευγενικά, να αποκρατικοποιήσουμε και το κράτος;

Ακούμε καθημερινά τους πολιτικούς να μας μιλούν συνεχώς για μνημονιακή υποχρέωση και για μη εκταμίευση της επόμενης δόσης αν σε κάθε περίπτωση δεν υιοθετηθούν οι εντολές και οι απαιτήσεις της τρόικα.

Ως εκ τούτου καταλαβαίνουμε και αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι πλέον ζούμε στην εποχή της τροικοκρατίας μιας και τα πάντα κινούνται και τα πάντα κρίνονται από τις επιβουλές και τις επιθυμίες της.

Μιας λοιπόν και για τα επόμενα χρόνια θα ζούμε όπως αντιλαμβανόμαστε σύμφωνα με το τι γράφει το μνημόνιο, τι να κάνουμε το κράτος και ότι αυτό συμπεριλαμβάνει με το τεράστιο κόστος λειτουργίας του;

Αν αποκρατικοποιήσουμε το κράτος και το αντικαταστήσουμε ας πούμε την κυρία Νάντια, τότε και το μνημόνιο θα εφαρμόζετε με απόλυτο τρόπο και θα εξοικονομήσουμε και περισσότερα χρήματα από όσα ζητά η τρόικα.

Δηλαδή το 1,4 δις ευρώ το οποίο προβλέπει η τρόικα από τις αποκρατικοποιήσεις από το πούλημα των τριών, CYTA, ΑΗΚ και ΑΛΚ, θα εξοικονομηθεί και σε μεγαλύτερο ποσό με την αποκρατικοποίηση του κράτους.  

Υ.Γ. Το θέμα μπορεί να αναλυθεί με απλά μαθηματικά αλλά και με οικονομικά επιχειρήματα. Βεβαίως κι΄επειδή δεν ακούσαμε τέτοια επιχειρήματα ή και την ανάλυση των αριθμών από πολιτικούς και Μ.Μ.Ε, παραθέτω κι΄εγώ τα πιο πάνω με απλοικό και λαικιστικό τρόπο ή και αν θέλετε ως ανέκδοτο.

economoΛΟΓΟΣ …