Αρχική Λεμέσιος Είμαι υπερ της νόμιμης στάθμευσης και της επι πληρωμή στάθμευσης, όμως ο...

Είμαι υπερ της νόμιμης στάθμευσης και της επι πληρωμή στάθμευσης, όμως ο Δήμος Λεμεσού θα πρέπει να δει τον συνταξιούχο, τον άνεργο, τον λήπ

Θέλω κατ΄αρχάς να πω ότι είμαι υπερ της νόμιμης στάθμευσης και είμαι και υπερ της στάθμευσης επι πληρωμής για όσους παραπονιούνται για το ότι πληρώνουν ιδιαίτερα στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης.

Θέλω επίσης να πω ότι σε κανένα μέρος του κόσμου δεν υπάρχει δωρεάν στάθμευση και ιδιαίτερα σε κανένα μέρος του κόσμου δεν μπορείς να σταθμεύεις παράνομα, κάτι που όλοι κάνουν με μεγάλη ευκολία στην Λεμεσό.

Θα αναφερθώ στους χώρους στάθμευσης της επίχωσης και στον χώρο στάθμευσης στο Παλιό Λιμάνι. Μέχρι πρόσφατα αυτοί οι χώροι στάθμευσης παραχωρούνταν δωρεάν μετά τις 19:00 κάτι που έδινε χαρά σε ανθρώπους.

Στους φτωχούς ως επι το πλείστον συμπολίτες μας, στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι κατά τις βραδινές ώρες σταθμεύαν και σταθμεύουν εκεί για να απολαύσουν την βόλτα, τον περίπατο τους στο πάρκο της επίχωσης.

Για αυτούς τους ανθρώπους είναι πρόβλημα. Για τον συνταξιούχο, τον άνεργο, τον λήπτη βοηθημάτων, που πολλοί από όλους αυτούς τους ανθρώπους έχουν μόνο το πάρκο της επίχωσης για να ψυχαγωγηθούν, αυτοί δεν μπορούν.

Είμαι λοιπόν υπερ της στάθμευσης επι πληρωμή και δεν είμαι από αυτούς που λένε ότι ο δήμος έχει υποχρέωση να προσφέρει δωρεάν στάθμευση. Θα πω ακόμη ότι το τέλος στάθμευσης στους δημοτικούς χώρους είναι φτηνό.

Και όσοι δεν μπορούν να τα καταλάβουν ολα αυτά, το κάνουν είτε σκόπιμα είτε γιατί δεν έχουν πραγματική αντίληψη του τι συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη, με το κόστος της στάθμευσης στα κέντρα των πόλεων, όπως εδώ.

Αυτό όμως που πραγματικά θέλω να πω με την παρέμβαση μου είναι ότι ο δήμος Λεμεσού έχει υποχρέωση και θα πρέπει να βρει τον τρόπο για να σταθμεύουν οι ανθρώποι τους οποίους περιέγραψα πιο πάνω, δωρεάν.

Δηλαδή ο συνταξιούχος, ο άνεργος, ο λήπτης βοηθημάτων. Αυτοί πάνε εκεί γιατί πραγματικά αυτό μόνο έχουν, γιατί το έχουν ανάγκη αυτό. Και ο δήμος Λεμεσού θα πρέπει να βρει τον τρόπο να τους στηρίξει.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…

image