Αρχική Λεμέσιος Είναι ευτυχία να γυρίζεις στην αγαπημένη σου Λεμεσό, όμως και πάλι ξεκινούν...

Είναι ευτυχία να γυρίζεις στην αγαπημένη σου Λεμεσό, όμως και πάλι ξεκινούν τα γιατί και το κρίμα, μπράβο ρε Μπούταρη!

Μια περιοχή στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονικής που εδώ και χρόνια βρισκόταν στο επίκεντρο διαμάχης του Δήμου με τους εκεί καταστηματάρχες ήταν και η ευρύτερη περιοχή της Αγίας Σοφίας, η ομόνυμη πλατεία και η ομόνυμη οδός.

Οι καταστηματάρχες εδώ και χρόνια φώναζαν ενάντια στα μέτρα για πλακόστρωση της πλατείας και πεζοδρόμηση της οδού, όμως ο δήμαρχος Θεσσαλονικής βάζοντας πάνω απ΄όλα το καλό της πόλης και των πολλών, το είπε και το έκανε.

Και το αποτέλεσμα που είδα σε πρόσφατη επίσκεψη μου, εντυπωσιακό. Μια υποβαθμισμένη θα έλεγα περιοχή, η οδός Αγίας Σοφίας, πεζόδρομος, με πολύ πράσινο και κόσμο χαρούμενο. Η οδός Αγίας Σοφίας πράγματικά δείχνει χαρούμενη, δείχνει να ανθίζει.

Απόμενουν τα έργα ανάπλασης της Πλατείας ενώ με χαρά διαπιστώνω ότι πλακοστρώθηκε και πεζοδρομήθηκε και η όλη περιοχή από τα Λαδάδικα με την Βαλαωρίτου, κάτι όπως λέμε εδώ στην Λεμεσό, η περιοχή του κάστρου με την Σαριπόλου.

Αυτό που δηλαδή από το blog εδώ και χρόνια φωνάζουμε. Δηλαδή την ανάγκη για την ευρύτερη πεζοδρόμηση  της περιοχής του κέντρου και την πραγματική ένωση της περιοχής του κάστρου με την Σαριπόλου μέσα από σειρά πεζοδρόμων.

Γυρίζοντας λοιπόν μετά από μέρες στην αγαπημένη μου Λεμεσό αυτό που νοιώθεις είναι η χαρά, η ευτυχία. Όμως και πάλι αρχίζουν τα γιατί, φέρνοντας τις εικόνες από εκεί που ήσουν αρχίζουν τα κρίμα. Μπράβο σου ρε Μπούταρη!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…