Αρχική ΑΕΛ Ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι της Λεμεσού ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον...

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι της Λεμεσού ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Άρη

Οι «γαλαζοκίτρινοι» προηγήθηκαν 2-0 με τα γκολ των Αγκάνοβιτς και Πιέχ, με τους «πράσινους» να απαντούν με τους Μπονιφέις και Μαραγκουδάκη.

Ιστορικό το γκολ του Πιέχ, καθώς σκόραρε για έβδομο σερί παιχνίδι και ισοφάρισε το επίτευγμα των Καβενάγκι και Γκιέ.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Ένα καλό πρώτο ημίχρονο, με τρία γκολ και αρκετές φάσεις από τις δύο ομάδες. Τα πρώτα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, μέχρι να ανοίξει το σκορ. Στην πρώτη ουσιαστικά καλή φάση στο παιχνίδι, η ΑΕΛ καταφέρνει να ανοίξει το σκορ με τον Αγκάνοβιτς, ο οποίος στο 12ο λεπτό έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Αρκάδιους Πίεχ με ωραίο πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 2-0 και οικοδόμησε νωρίς τις βάσεις για μια εύκολη νίκη. Αυτό ήταν το 8ο γκολ του Πολωνού επιθετικού στο πρωτάθλημα. Επίσης, ο Πιέχ ισοφάρισε το ρεκόρ που έχουν οι Καβενάγκι και Γκιέ που σκόραραν σε εφτά σερί παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ακολούθως και συγκεκριμένα στο 24′ η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι, καθώς η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Μαραγκουδάκη. Αρχικά ο Δημήτρης Μασιάς έδειξε πρόθεση να σφυρίξει την παράβαση, τελικά άλλαξε γνώμη και άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Το αμέσως επόμενο λεπτό ο Άρης απώλεσε την πρώτη του καλή ευκαιρία με τον Πρεντέσκου από πλεονεκτική θέση να μην καταφέρνει να βρει στόχο. Παρόλο που η ΑΕΛ έδειχνε να διαχειρίζεται εύκολα το υπέρ της προβάδισμα, ήρθε στο 35′ η μείωση του σκορ από τον Άρη δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Μετά από μελέ και αδράνεια της άμυνας των γαλαζοκιτρίνων ο Μπόνιφεις από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 2-1.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του ημιχρόνου ήταν ισορροπημένα, με τον Άρη να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό, όταν το σουτ του Κύπρου απέκρουσε ο Ντεγκρά, διατηρώντας το 2-1 για την ομάδα του.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Καλύτερα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ και με την συμπλήρωση των πρώτου λεπτού δημιούργησαν καλή ευκαιρία για να πετύχουν τρίτο γκολ. Ο Σιέλης σε μια από τις προωθήσεις του έκανε την κεφαλιά όμως ο Νουρέντινόσφσκι ήταν σε ετοιμότητα και έδειξε σε κόρνερ. Ένα κόρνερ που στην συνέχεια πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Η επιμονή του Άρη απέφερε καρπούς αφού στο 55′ πέτυχε την ισοφάριση με τον Μαραγκαδάκη. Σε μια ωραία συνεργασία με τον Κύπρου ο Ελλαδίτης επιθετικός βρέθηκε απέναντι στον Ντεγκρά και ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Ο Άρης μετά την ισοφάριση δημιούργησε ακόμη μια καλή ευκαιρία με τον Μπόνιφεις να μην μπορεί να νικήσει από κοντά με κεφαλιά τον Ντεγκρά. Από κει και πέρα σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τις δυο ομάδες να πραγματοποιούν ημιτελείς ακίνδυνες προσπάθειές.

Στο 86’ ο Άρης χάνει μεγάλη ευκαιρία για να κάνει την ολική επαναφορά, αλλά το σουτ του Ράνου έφυγε λίγο έξω από την εστία του Ντεγκρά. Αυτή ήταν η τελευταία φάση στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μένουν στην ισοπαλία και να παίρνουν από ένα βαθμό.

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Ρομπέρ, Σιέλης (67′ Στεπάνοβιτς), Κουταντέρ, Μέσκα (60′ Οχένε), Αιρόσα, Πίεχ, Αντράντε, Σοάρες, Σαρδινέρο, Αγκάνοβιτς

ΑΡΗΣ: Νουρεντινόφσκι, Κύπρου (85′ Παχίπης), Μποργκ, Μαραγκουδάκης, Ευσταθίου, Πρεντέσκου, Αουρέλιο, Χριστοφόρου, Οζίας, Μπόνιφεις (76′ Ράνος), Γκούμπερατς (64′ Ράντι)…