Αρχική Τελευταία Νέα Κλειστό προς ανακάινιση το Κολυμβητήριο Λεμεσού

Κλειστό προς ανακάινιση το Κολυμβητήριο Λεμεσού

Λουκέτο μπαίνει στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του ΚΟΑ στο Δασούδι Λεμεσού για τέσσερις μήνες, λόγω εργασιών ριζικής ανακαίνισης.
 
Οι εργασίες όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης έχουν ξεκινήσει τις προηγούμενες ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Οκτωβρίου. Πρόκειται, κατά την έκφρασή του, για εργασίες ριζικής ανακαίνισης κόστους 800 περίπου χιλιάδων ευρώ, οι οποίες θα δώσουν λύσεις στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετώπιζε το κολυμβητήριο τα τελευταία χρόνια.
 
Μεταξύ άλλων θα αντικατασταθούν πλήρως τα πλακάκια της κολυμβητικής δεξαμενής και των αποδυτηρίων, θα μονωθούν όλες οι επιφάνειες και οι κερκίδες και θα αντικατασταθούν τα υδραυλικά.                                                                              
 
Να σημειωθεί ότι το κολυμβητήριο του ΚΟΑ είχε κλείσει για ριζική ανακαίνιση και πριν ακριβώς δέκα χρόνια, στα πλαίσια της διοργάνωσης από την Κύπρο των αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης. Ωστόσο οι κακοτεχνίες δεν άργησαν να εμφανιστούν, με αποτέλεσμα οι υποδομές των εγκαταστάσεων, να περιέλθουν σταδιακά σε αχρηστία. Ουσιαστικά όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ «το κολυμβητήριο ξανακτίζεται».
 
Αναφορικά με τις ανησυχίες ότι δεν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, ο κύριος Κλεάνθους ανάφερε ότι οι ευθύνες θα βαραίνουν τον εργολάβο σε περίπτωση που δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα, προσθέτοντας ότι έγιναν όλες οι διευθετήσεις για μεταφορά των αθλητών των ομοσπονδιών που προπονούνται στο κολυμβητήριο και των προγραμμάτων του ΑΓΟ, στο κλειστό κολυμβητήριο του Τσιρείου.
 
Ωστόσο ακάλυπτοι έμειναν οι βετεράνοι κολυμβητές, η ομάδα των οποίων διακρίνεται για τις μεγάλες επιτυχίες της σε διεθνές επίπεδο. Μετά το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου Λεμεσού, αναζητούν άλλο για τις προπονήσεις τους, ενώ εκφράζουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης των εργασιών ανακαίνισης στο συμφωνηθέν διάστημα.
 
 
Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ