Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Απάτη μισού εκατομμυρίου με φόντο πώληση γης

Λεμεσός: Απάτη μισού εκατομμυρίου με φόντο πώληση γης

Σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ φέρεται να απέσπασε 38χρονος Ε/κ από αλλοδαπό που ενδιαφερόταν να αγοράσει συγκεκριμένο τεμάχιο γης σε χωριό της Επαρχίας Λεμεσού. Εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και η Αστυνομία του φόρεσε σήμερα χειροπέδες.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο παραπονούμενος, που είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ενδιαφέρθηκε, το 2014, να αγοράσει τεμάχιο γης στην Επαρχία Λεμεσού έναντι 1.030.000 ευρώ. Ο 38χρονος παρουσιάστηκε ως μεσάζοντας, που θα διευθετούσε τις απαιτούμενες διαδικασίες.
Χωρίς ο παραπονούμενος να το γνωρίζει κι ενώ είχε ήδη δώσει ως προκαταβολή 25.000 ευρώ μετρητά και μεταφέρει με δύο εμβάσματα 469.200 ευρώ στους λογαριασμούς που του υποδείχθηκαν, ο 38χρονος φέρεται να ακύρωσε το αγοραπωλητήριο έγγραφο.
Όταν δε υποψιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, ο παραπονούμενος έδωσε εντολή για ακύρωση μιας επιταγής ύψους 545.000 ευρώ που είχε εκδώσει προς τον ύποπτο.
Ο 38χρονος οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης του.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ