Σoβαρά προβλήματα αστάθειας αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή «Λίμνες» στην κοινότητα Πισσουρίου, με αποτέλεσμα να έχουν παρουσιαστεί εκτεταμένες υποχωρήσεις σε δρόμους, πεζοδρόμια, ρωγμές σε τοίχους, κατοικίες και άλλα κτηριακά συγκροτήματα και ρήγματα σε άδεια τεμάχια. Όπως διαπιστώνεται, το έδαφος στην ευρύτερη περιοχή υποφέρει από καθιζήσεις-διολισθήσεις με εμφανείς διαρρήξεις του εδάφους σε διάφορες θέσεις.
Ειδικά οι οικοδομές φαίνεται ότι επηρεάζονται άμεσα από τη μετακίνηση του εδάφους. Στο παρόν στάδιο δεν φαίνεται να έχουν προκληθεί σοβαρά στατικά προβλήματα στις περισσότερες από τις 60 οικοδομές στις οποίες καταγράφηκαν ρωγμές, αλλά τουλάχιστον δεκαπέντε κατοικίες και ένα συγκρότημα διαμερισμάτων βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη. Ωστόσο, τυχόν συνέχιση της μετακίνησης του εδάφους χωρίς τη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων ενδεχομένως να οδηγήσει σε μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα στις περισσότερες οικοδομές.
Το γεγονός, αν και γνωστό στα αρμόδια υπουργεία, σε βουλευτές, σε αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και στο Κοινοτικό Συμβούλιο, φαίνεται ότι δεν έχει ακόμα αντιμετωπισθεί με τη δέουσα σοβαρότητα, κάτι που προκαλεί τις έντονες διαμαρτυρίες της ομάδας πρωτοβουλίας των επηρεαζόμενων ιδιοκτητών κατοικιών της περιοχής. Σε απόγνωση βρίσκονται οι οικογένειες στη συγκεκριμένη περιοχή, οι οποίες βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τη συνεχιζόμενη μετακίνηση του εδάφους, ενώ κανείς δεν μπορεί μέχρι στιγμής να δώσει απαντήσεις ή λύσεις στο πρόβλημά τους.
Το πρόβλημα εμφανίστηκε το 2012 και διαρκώς επιδεινώνεται. Έχουν εκπονηθεί δύο γεωλογικές μελέτες, μία από το υπουργείο Εσωτερικών, την οποία υπογράφει ο Ανώτερος Πολιτικός Μηχανικός της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, Κυριάκος Κυριακίδης, και μια με εντολή της Ομάδας Πρωτοβουλίας των επηρεαζόμενων κατοίκων, από τον Dr. Gareth Hearn, γεωτεχνικό μηχανικό διεθνούς κύρους από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Πηγή: Φιλελεύθερος