Αρχική Λεμέσιος Οι Δημάρχοι, οι Δήμοι Λεμεσού και Χάιφα να πιέσουν, να σπρώξουν, μιλάμε...

Οι Δημάρχοι, οι Δήμοι Λεμεσού και Χάιφα να πιέσουν, να σπρώξουν, μιλάμε για μόλις πέντε ώρες απόσταση, τεράστια τα οικονομικά οφέλη για όλου

Η απόσταση με πλοίο από την Λεμεσό προς την Χάιφα είναι μόλις πέντε ώρες. Όσο δηλαδή απέχει ο Πειραίας από πολλά από τα νησιά για τα οποία καθημερινά ξεκινούν διαφόρου είδους και τύπου πλοιάρια για να μεταφέρουν επιβάτες σε αυτά.

Στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ιεροσόλυμα, τέθηκε από την πλευρά των Ισραηλινών θέμα συχνής ακτοπλοικής σύνδεσης των δυο πόλεων, των δυο χωρών. Έκτοτε δεν έχουμε ακούσει κάτι γι΄αυτό.

Αύριο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ θα επισκεφθεί την Λευκωσία. Είναι τώρα η ώρα που θα πρέπει σαν Λεμεσός να πιέσουμε για να γίνει αυτό. Δηλαδή η συχνή ακτοπλοική σύνδεση της πόλης μας με την Χάιφα με τον Ισραήλ.

Γιατί κάτι τέτοιο θα σημαίνει αυτόματα τεράστια οικονομικά οφέλη, για την Κύπρο και ιδιαίτερα για την Λεμεσό. Από εμάς εξαρτάτε. Γιατί και για όσους δεν το κατάλαβαν ας κοιτάξουν τον χάρτη, είμαστε η μοναδική διέξοδος των Ισραηλινών.

Και για παράδειγμα το να τους δίνεται η ευκαιρία με ένα λογικό εισητήριο πλοίου να έρχονται σε πέντε ώρες στην Λεμεσό, τις καθημερινές αλλά και ιδιαίτερα τα Σαββατοκυρίακα μπορούμε να έχουμε δεκάδες τουρίστες, Ισραηλινούς, εδώ.

Με ότι αυτό συνεπάγεται. Και νομίζω ότι είναι εύκολα κατανοητό. Γι΄αυτό το ξαναλέω ότι θα πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες κι΄από εμάς. Εμάς εδώ στην Λεμεσό. Από τον ίδιο τον Δήμαρχο και τον Δήμο Λεμεσού.

Να εμπλέξουμε σε αυτό και τον Δήμο Χάιφας με τον οποίο ο δήμος της πόλης μας διατηρεί καλές μέχρι και στενές σχέσεις. Το όφελος θα είναι σίγουρα αμοιβαίο και προς τις δυο πλευρές, τις δυο χώρες, τα δυο λιμάνια των χωρών αυτών.

ο ΛΕΜΕΣ ιος …