Αρχική Τελευταία Νέα Περιστατικά ξυλοδαρμού μαθητών σε δημοτικό στη Λεμεσό – Προειδοποιούν οι γονείς

Περιστατικά ξυλοδαρμού μαθητών σε δημοτικό στη Λεμεσό – Προειδοποιούν οι γονείς

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι για τους γονείς των μαθητών του Γ’ Δημοτικού σχολείου Λεμεσού. Σύμφωνα με πληροφορίες η παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύουν δυο 9χρονοι μαθητές οι οποίοι χρειάζονται επειγόντως βοήθεια και οι ίδιοι από τις κρατικές υπηρεσίες, ανάγκασε τον Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ο οποίος υποστηρίζει ότι τα μέτρα που λήφθηκαν εκ μέρους των αρμοδίων δεν είναι ικανοποιητικά, να προχωρήσει σε προειδοποιητική αποχή των παιδιών από τα μαθήματα σήμερα από τις 07.45 μέχρι τις 09.05.

Οι πληροφορίες της OffsiteCy αναφέρουν ότι μητέρα έφθασε στο σημείο να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία έπειτα από τον ξυλοδαρμό του παιδιού της από μαθητή του σχολείου. Ο μαθητής είχε χτυπήσει στο κεφάλι. 

Το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και παρακολουθείται από το Υπουργείο Παιδείας όπως έχουμε ενημερωθεί. Σύμφωνα με τον Επιθεωρητή του  επαρχιακού Γραφείου Υπ. Παιδείας Ανδρέα Θεοδωρίδη, η κατάσταση είναι υπό παρακολούθηση και λαμβάνονται μέτρα προς αντιμετώπιση της.
Ωστόσο, σε ερώτηση μας για το ποια μέτρα λαμβάνονται, ο Επιθεωρητής δεν θέλησε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Στην αντίπερα όχθη, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Μελίνα Σχοινή ανέφερε στην OffsiteCy ότι τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί δεν είναι ικανοποιητικά ενώ τα αιτήματα των γονέων έχουν διαβιβαστεί στους αρμοδίους. «Δεν θέλουμε να στιγματίσουμε κανένα παιδί ωστόσο πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις και περαιτέρω μέτρα για την ασφάλεια όλων των παιδιών αλλά και των ίδιων των μαθητών που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά», δήλωσε η κ. Σχοινή η οποία τόνισε ότι επηρεάζεται και η εκπαίδευση στις τάξεις καθώς τα μαθήματα δεν διεξάγονται όπως θα έπρεπε. 

Σε επιστολή του Συνδέσμου προς τους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας καθώς και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, έχουν δοθεί γραπτώς τα αιτήματά για την ομαλή έναρξη των μαθημάτων τη νέα χρονιά 2017-2018. Ο Σύνδεσμος προειδοποιεί ότι δε θα επιτρέψει την έναρξη των μαθημάτων του σχολείου αν δεν ικανοποιηθούν αυτά τα αιτήματά. 

Πηγή: Offsite