Όπως επανηλλειμένα είπαμε θα προβάλλουμε τις θέσεις κάθε υποψηφίου δημοτικού συμβούλου ή δημάρχου, οι οποίες καθαρά κατά την δική μας άποψη μας εκφράζουν και μας βρίσκουν σύμφωνους. Ε, με όσα λέει πιο κάτω, μέρος συνέντευξης στο Limassol Times ο Τάσος Ιωάννου, συμφωνούμε απόλυτα.
Ο Τάσος Ιωάννου Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού με το Δημοκρατικό Κόμμα ανοίγει τα «χαρτιά» του ενώπιον των δημοτών της Λεμεσού – Τα σοβαρότερα προβλήματα της Λεμεσού, οι στόχοι και οι προτεραιότητες του, οι αλλαγές που επιβάλλονται και γιατί διεκδικεί την ψήφο των Λεμεσιανών
-Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, θα έχετε καταλήξει και στους τομείς που θα θέλατε να εστιάσετε σε περίπτωση εκλογής. Ποιοι είναι οι τομείς αυτοί;
Πιστεύω ότι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός είναι το κυκλοφοριακό, το θέμα χώρων στάθμευσης, η καθαριότητα και φυσικά το πράσινο που πρέπει να επεκταθεί με δημιουργία νέων πάρκων, να ανανεωθεί όπου πρέπει και να προστατευθεί από διάφορους παρεμβατισμούς όπως έγινε στην περίπτωση που ο ΚΟΤ πριν πέντε χρόνια προσπάθησε να τσιμεντώσει το Δασούδι δημιουργώντας 6όροφο parking και τεράστιες αίθουσες για διάφορες δεξιώσεις. Η τουριστική ανάπτυξης της πόλης πρέπει να ενισχυθεί και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε τουρισμό ολόχρονα. Πρέπει να υλοποιηθεί η κατασκευή συνεδριακού κέντρου στην πόλη. Η Λεμεσός είναι η πόλη που προσφέρεται για διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στα πολιτιστικά πρέπει να δοθεί έμφαση και περαιτέρω ανάπτυξη, τα σχήματα της πόλης –θεατρικά, χορευτικά, εικαστικά και άλλα- πρέπει να βοηθηθούν για να μπορούν να παράγουν έργο και πολιτισμό. Έχουμε αξιόλογα σχήματα στην πόλη μας που μας κάνουν υπερήφανους. Έχουμε και το καρναβάλι, το ΜΟΝΟ καρναβάλι στην Κύπρο και ας με συγχωρέσουν τα «υποκατάστατα», το οποίο μπορούμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά.
Ένα άλλο σημαντικό μέρος που πρέπει ο Δήμος να δώσει σημασία είναι στην ανάπτυξη της Β’ Φάσης του ΤΕΠΑΚ, κατά που κατά τα φαινόμενα εμποδίζει ένα Λευκωσιάτικο λόμπι που ενεργεί δυστυχώς εναντίον της Λεμεσού και δε θέλει την ενδυνάμωση του πανεπιστημίου της πόλης μας. Ίσως ενοχλεί η εξαιρετική ερευνητική δουλειά που παρουσιάζει το ΤΕΠΑΚ που το καθιστά το πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ευρώπη. Επί τη ευκαιρία να αναφέρω ότι η κατάσταση με τη βιβλιοθήκη πρέπει να τελειώνει. Ήδη έχει καθυστερήσει πολύ.
Τέλος το γηπεδικό –αν και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες καθαρά του Δήμου- είναι σοβαρό πρόβλημα και πρέπει όλοι να εστιάσουμε σε αυτό. Αυτοί είναι οι βασικοί τομείς που θα ήθελα να επικεντρωθώ.
-Ποιο θεωρείτε ότι είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός;
Όπως έχω αναφέρει, πιστεύω ότι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός είναι το κυκλοφοριακό, ειδικά σε περιοχές όπως η Αγία Φύλα, η οδός Γρίβα Διγενή και φυσικά η περιοχή του παλαιού λιμανιού. Ταυτόχρονα υπάρχει και το θέμα των χώρων στάθμευσης, ή πιο σωστά η έλλειψη τους. Πρέπει να δούμε την κατάσταση των δρόμων σε συνοικίες και όχι μόνο στους κύριους δρόμους. Υπάρχουν δρόμοι σε περιοχές όπως ο Απόστολος Αντρέας, το Ζακάκι, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Νικόλαος και αλλού, που είναι σε άθλια κατάσταση και πρέπει να βελτιωθούν άμεσα.
Ο Δήμος θα πρέπει επίσης να προχωρήσει και σε πεζοδρομοποιήσεις και άλλων οδών στο κέντρο της πόλης, μετά φυσικά από σοβαρή μελέτη και τη δημιουργία χώρων στάθμευσης. Όλες οι πόλεις πρέπει να είναι πιο ανθρώπινες και πιο οικολογικές. Ας γίνει η Πλατεία Ηρώων μία πραγματική πλατεία, αποκλεισμένη από αυτοκίνητα. Δεν υπάρχει πουθενά σε άλλη πόλη της Κύπρου μία τέτοια πλατεία. Ταυτόχρονα η σχεδιαζόμενη Ακταία Οδός πρέπει να είναι πιο φιλική σε πεζούς και ποδηλάτες, με πλατείες και ποδηλατόδρομο. Δεν υπάρχει νόημα δημιουργίας ακόμα μίας λεωφόρου τετραπλής κατεύθυνσης, όταν 200 μέτρα βορειότερα υπάρχει η Φραγκλίνου Ρούσβελτ….