Αρχική Λεμέσιος Προφανώς Δήμαρχε δεν το είσαι ειδικός στο θέμα του τουρισμού, η Λεμεσός...

Προφανώς Δήμαρχε δεν το είσαι ειδικός στο θέμα του τουρισμού, η Λεμεσός δεν μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένη με 200 χιλιάδες τουρίστες

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο inbusiness για την πόλη μας ο Ανδρέας Χρίστου μίλησε ανάμεσα σ΄άλλα και για το θέμα του τουρισμού δηλώνοντας ικανοποίηση για το τουριστικό ρεύμα στην Λεμεσό.

Δεν χρειάζεται να αναλύσω γιατί είναι εύκολα κατανοητό ότι η Λεμεσός δεν υπάρχει στον τουριστικό χάρτη, δεν χρειάζεται να τονίσω γιατί η Λεμεσός δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένη με 200 χιλιάδες τουρίστες τον χρόνο.

Θα πω απλά στον πολύ συμπαθή μου δήμαρχο ότι έχει πραγματικά αλλάξει την πόλη μας, την έχει τροχιοδρομήσει σε ένα καλύτερο μέλλον, αλλά προφανώς το θέμα του τουρισμού δεν φαίνεται να είναι η εδικότητα του.

Χωρίς πολλά λόγια σας παραθέτω την σχετική δήλωση… 

Ποιοτικό τουριστικό ρεύμαΟ κ. Χρίστου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τουριστικό ρεύμα στην πόλη. «Στη Λεμεσό διαθέτουμε κυρίως ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων και προσελκύουμε τουρίστες που πραγματοποιούν μεγαλύτερες δαπάνες σε σχέση με άλλους. Δεν υπάρχει προοπτική για μαζικό τουρισμό όπως η Πάφος που διαθέτει και διεθνές αεροδρόμιο ή η επαρχία Αμμοχώστου. Σημασία έχει το εισόδημα που αφήνουν πίσω τους οι τουρίστες. Στόχος η προσέλκυση καλύτερης ποιότητας τουριστικού ρεύματος.

«Η Λεμεσός βασίζεται κυρίως στη ρωσική αγορά. Έχουμε προχωρήσει και σε αδελφοποίηση με την Αγία Πετρούπολη για την ενδυνάμωση των σχέσεων μας. Ακόμη, το καλοκαίρι θα φιλοξενήσουμε κατασκηνώσεις για παιδιά από τη Ρωσία», καταλήγει ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Αφου πω ότι ακριβώς αυτό χρειάζεται, δηλαδή μαζικό τουρισμό, αυτό που ο δήμαρχος λέει ότι δεν χρειαζόμαστε, θα παραπέμψω και στο σχετικό σχεδιάγραμμα πιο πάνω και θα πω ότι ο Δήμος Λεμεσού θα έπρεπε ήδη να μεριμνά γι΄αυτό.

Μετά τα έργα που έγιναν στο κέντρο της πόλης ή μαζί με αυτά θα έπρεπε να υπήρχε σχεδιασμός για μικρά φτηνά και ακριβά ξενοδοχεία στο κέντρο με τον Δήμο Λεμεσού να δίνει κίνητρα για να λειτουργήσουν αυτά.

Γιατί το κέντρο της πόλης μας σήμερα προσφέρεται όπως και η Πάφος για την οποία κάνει αναφορά ο Δήμαρχος και γιατί μόνο με τον μαζικό τουρισμό θα μπορέσει το κέντρο της πόλης μας να διατηρηθεί και να πάει μπροστά.

Αλλοιώς σύντομα το κέντρο της Λεμεσού ίσως να θυμίζει κι΄αυτό την σημερινή κατάσταση της τουριστικής περιοχής Γερμασόγειας όπου εκεί ο αντίστοιχος δήμος δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για χρόνια και να το αποτέλεσμα.

Σας παραθέτω ακόμη την πρόσφατη συνέντευξη του Αντιπρόεδρου Τουρισμού στο ΕΒΕΛ Λεμεσού, Σπύρου Σπύρου κι’ απλά με μια ανάγνωση της θα αντιληφθείτε την διαφορά αντίληψης ΕΒΕΛ και Δήμου γι’ αυτό το σοβαρό θέμα.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…