Αρχική BusinessNews Πρωτοπόρος και στην βιομηχανία η Λεμεσός, η Remedica στις κορυφαίες εταιρείες της...

Πρωτοπόρος και στην βιομηχανία η Λεμεσός, η Remedica στις κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης, η πρώτη μπύρα Light από την ΚΕΟ, κόκτειλ με ζιβανία ετοι

Πρωτοπόρος και στην βιομηχανία του τόπου μας είναι η Λεμεσός κι΄αυτό αντανακλάτε μέσα από την δραστηριότητα και τις επιβραβεύσεις των βιομηχανιών που λειτουργούν στην πόλη μας.

Όπως θα διαβάσετε πιο κάτω τρείς βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Λεμεσό αναπτύσσουν διάφορες δραστηριότητες και λαμβάνουν διεθνή τιμητικά βραβεία που τιμούν τις ίδιες κι΄όλους εμάς.

H Remedica στις κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης

Ως μια από τις καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης αναδείχτηκε η κυπριακή φαρμακευτική βιομηχανία Remedica. Στην τελετή απονομής των European Business Awards sponsored by RSM που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου στο Λονδίνο, η Remedica κατέκτησε μια θέση στην τελική 10άδα των καλύτερων εξαγωγικών εταιρειών της Ευρώπης.

Το τιμητικό βραβείο (Ruban d’Honneur) παρέλαβε ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Συγκροτήματος Remedica, Χαράλαμπος Παττίχης.

Το συγκεκριμένο βραβείο αναδεικνύει εταιρείες που έχουν αναπτύξει τις εξαγωγικές τους δραστηριότητες μέσω δημιουργικών και καινοτόμων διαδικασιών, έχουν παρουσιάσει ευρωστία στην ανάπτυξη διεθνούς εμπορίου και έχουν βελτιώσει την θέση τους έναντι των ανταγωνιστών τους. Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων είναι η μοναδική τέτοια επιχειρηματική αναγνώριση που αναδεικνύει την αριστεία και τις καλές πρακτικές των επιχειρήσεων της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φετινό διαγωνισμό 2014/2015, στην πρώτη φάση της διαδικασίας του, δήλωσαν συμμετοχή 24,000 επιχειρήσεις από 33 Ευρωπαϊκές χώρες. Τα συνολικά έσοδα των συμμετεχόντων υπερβαίνουν τα 1.5 τρισεκατομμύρια ευρώ, με πέραν των 60 δισεκατομμυρίων ευρώ κέρδη και απασχολούν πάνω από 2.5 εκατομμύρια ανθρώπους.

ΚΕΟ: Λανσάρει την πρώτη κυπριακή μπύρα Light

Την πρώτη κυπριακή μπύρα Light λανσάρει η ΚΕΟ, που περιέχει 29 θερμίδες ανά 100ml.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, «ανταποκρινόμενη στις τάσεις της εποχής, που θέλουν τον καταναλωτή να αναζητά αυθεντικά προϊόντα που συνάδουν με τον υγιεινό τρόπο ζωής του χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση, η μπύρα ΚΕΟ Light φτιάχτηκε για να του δώσει την εναλλακτική επιλογή».

Η ΚΕΟ σημειώνει ότι δημιούργησε μια μπύρα που ισορροπεί αρμονικά τη γεμάτη γεύση με χαμηλότερο αλκοόλ και λιγότερες θερμίδες, ενώ η συνταγή της βασίζεται στις παραδοσιακές all malt μπύρες με μοναδικά συστατικά το κριθάρι, τον λυκίσκο και το νερό.

Η μπύρα ΚΕΟ Light κυκλοφορεί σε φιάλη και κουτί των 330ml σε πολυσυσκευασίες εξάδας, ενώ περιέχει 3,5% αλκοόλ και 29 θερμίδες ανά 100ml.

Κόκτειλ με ζιβανία από την ΛΟΕΛ

Στην παραγωγή κοκτέιλ προσανατολίζεται η Λαϊκή Οινοπνευματοποιητική Εταιρεία Λεμεσού, γνωστή ως Loel.  Η Loel ξεκίνησε πρόσφατα συνεργασία με έναν εκπαιδευτή μπάρμαν για τη δημιουργία κοκτέιλ που έχουν βάση τους της ζιβανία.

Στόχος της εταιρείας είναι να εισαγάγει τη ζιβανία στην γκάμα των ποτών που διαθέτουν τα κλαμπ και τα μπαράκια. Παράλληλα, θα λανσάρει σύντομα, με τη ζιβανία των 500ml, ένα βιβλιαράκι με συνταγές για κοκτέιλ.

Η Loel, ιδρύθηκε το 1943 σε μια μικρή εργοστασιακή μονάδα μεταξύ του τουρκομαχαλά και του ελληνομαχαλά, κοντά στα κεντρικά γραφεία της Αστυνομίας Λεμεσού.

Κύρια δραστηριότητά της ήταν η παραγωγή κονιάκ, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκίνησε την παραγωγή κρασιού και ζιβανίας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, λόγω ανάπτυξης εργασιών, μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα, στην περιοχή Αγίου Αντωνίου.

Η Loel παράγει 500, περίπου, τόνους ζιβανία τον χρόνο, εκ των οποίων οι 50 εξάγονται σε Αγγλία, Αυστραλία και Αμερική. «Για τις πωλήσεις στην Κύπρο υπεύθυνη είναι η Laiko Cosmos, ενώ για άλλες χώρες γίνονται από την ομάδα που βρίσκεται στο εργοστάσιο», αναφέρουν οι διευθυντές του εργοστασίου, Γιάννης Βαλανίδης και Γιώργος Στρούθος.

Σήμερα, οι 25 υπάλληλοι του εργοστασίου παράγουν ζιβανία, κονιάκ κυπριακού τύπου (brandy), κρασί, καθαρό οινόπνευμα, κουμανταρία, ρούμι, τεκίλα, βότκα, τζίν και χυμούς.

Πέρα από τη ζιβανία, η Loel εξάγει 100, περίπου, εμπορευματοκιβώτια με χυμούς τον χρόνο σε Κίνα, Σιγκαπούρη, Κένυα, Ιορδανία, Μαλβίδες, Σεϋχέλλες και Αγκόλα. Παράλληλα, εξάγει κάπου 40 εμπορευματοκιβώτια με κρασί στη Ρωσία.

ΠΗΓΗ: «Επιχειρηματική Λεμεσός» σε συνεργασία με το inbusiness…