Αρχική Φούρπος Πως να χαρακτηρίσω με ήπιο τρόπο το γήπεδο για το super cup;...

Πως να χαρακτηρίσω με ήπιο τρόπο το γήπεδο για το super cup; Να μην το πω φασιστικό; Να αρκεστώ στο ρατσιστικό;! Είναι και η Ευρώπη του ΑΠΟΛΛΩΝΑ…

Αν ήμουν Εγγλέζος θα μπορούσα να πω, enough is enough! Δηλαδή αρκετά. Είμαι όμως Κυπραίος και όπως μάθαμε οι Κυπραίοι, σιωπούμεν για να περάσουμεν.

Δεν μπορώ όμως άλλο να κάμνω τον στρουθοκάμηλο και θα προσπαθώ όπου θωρώ ζαόν και λάθος, να λέω δυο τρία πράματα γι΄αυτό. Έστω κι΄αν δεν είναι της μόδας στο νήσι.

Χθες λοιπόν έγινε η δημοσιογραφική διάσκεψη για τον αγώνα του super cup, άτυπο τίτλο τον λένε κάποια Μ.Μ.Ε. και δεν κατάλαβα γιατί, μάλλον τους έχουν λείψει τα επίθετα.

Ένας κανονικός τίτλος είναι και είναι ο πρώτος της χρονιάς. Κι΄ο τίτλος αυτός θα κριθεί στο “παλάτι” της πρωτεύουσας. Δηλαδή στην έδρα της μιας εκ των δυο ομάδων.

Αν αυτό δεν είναι τουλάχιστον ρατσιστικό, άντε να μην το πω φασιστικό, τότε τι είναι ρατσιστικό; Ναι είναι. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό δίνεται πλεονέκτημα στον ΑΠΟΕΛ.

Και γιατί Γιουβέντους και Λάτσιο αγωνίστηκαν χθες για το super cup της Ιταλίας στην Σαγκάη; Και όχι στο γήπεδο της Ρώμης; Γιατί να μην γίνει, όχι τόσο μακριά αλλά σε ουδέτερο;

Ας γινόταν και να μια καλή ιδέα στον Λίβανο. Άλλωστε τον δρόμο τον γνωρίζουν καλά εκεί οι διαιτητές μας αφου συχνά πυκνά σφυρίζουν στα πρωταθλήματα της χώρας.

Ας γινόταν στον Ισραήλ, την χώρα με την οποία ως Κυπραίοι βρισκόμαστε σε κατάσταση έρωτα και δεν αποκλείεται μέχρι και την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου να ανταλλάξουμε κι΄ευχές.

Μεταξύ σοβαρού κι΄αστείου όλά αυτά αλλά όντως το θέμα είναι σοβαρό και δυστυχώς το αντιμετωπίζουμε σαν αστείο. Και με αυτό δένει και η έδρα των Λεμεσιανών ομάδων στην Ευρώπη.

Βαρέθηκα να βλέπω τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ να αναγκάζεται να αγωνιστεί τάχατες εντός έδρας, σε ένα προσφυγικό ας πούμε γήπεδο πολλά χιλιόμετρα μακριά από την Λεμεσό.

Βεβαίως και μέσα σ΄όλα αυτά είχαμε το νεο Δ.Σ. της ΚΟΠ. Η Παντοκρατορία του ΑΠΟΕΛ συνεχίζεται. Πρόεδρος και Α΄Αντιπρόεδρος από τους πρωτεουσιάνους.

Βέβαια ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ και ΑΕΛ διατήρησαν τις θέσεις τους, Γενικός Γραμματέας και Γ’ Αντιπρόεδρος αντίστοιχα. Ίδια άτομα, ίδιες θέσεις κι΄ας τους είδαμε να τελούν σε παραίτηση κατά καιρούς.

Στην περσινή χρονιά ο κύριος Βάκης όταν του το πήραν του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και στην προπέρσινη χρονιά ο κύριος Φώτης, όταν της το πήραν τότε τη ΑΕΛ. Κατά τ΄άλλα, καλή τετραετία.

Και ζήσανε αυτοί καλά κι΄εμείς, τα ίδια….

ο φούρπΟς…