Αρχική Λεμέσιος Πότε ο Δήμος και οι Αρχές θα αντιληφθούν τι χρειάζεται το κέντρο...

Πότε ο Δήμος και οι Αρχές θα αντιληφθούν τι χρειάζεται το κέντρο της Λεμεσού. ΤΕΠΑΚ, Τουρισμός, Πεζοδρόμηση, Πολυόροφα, Όχι στο αυτοκίνητο!

Είναι τραγικό και συνάμα εκνευριστικό να μην βλέπουμε καμμιά κίνηση, καμμιά προσπάθεια, καθόλου αντίληψη, πρώτιστα από τον Δήμο Λεμεσού που θα έπρεπε να βγει μπροστά και βεβαίως από όλες τις άλλες αρμόδιες αρχές, στο θέμα κέντρο Λεμεσού.

Ναι, έχουν γίνει πολλά τα τελευταία χρόνια. Έχουν γίνει πάρα πολλά τα πλείστα δυστυχώς ημιτελή για να μην κακοφανιστούν κάποιοι που θεωρούν το κέντρο της πόλης φέουδο τους. Βεβαίως πάρα πολλά δεν έγιναν λόγω αυτού ή και λόγω των χρημάτων.

Ωστόσο και όσα έχουν γίνει κινδυνεύουν να απαξιωθούν από την ίδια την πόλη, από τον κόσμο, από την μοναδική πραγματικότητα. Δηλαδή ότι το μισό είναι ίσο με το τίποτα. Γι΄αυτό όσα δεν έγιναν θα πρέπει άμεσα να τροχιοδρομηθούν και να εκτελεστούν.

ΤΕΠΑΚΔεν χρειάζεται πολύ μυαλό, δεν χρειάζεται ψηλό iq, για να καταλάβει κανείς τι δίνει ένα πανεπιστήμιο σε μια πόλη, ιδιαίτερα όταν το πανεπιστήμιο αυτό βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Η επέκταση του ΤΕΠΑΚ σε κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις και σε αριθμό φοιτητών θα έπρεπε να ήταν μόνιμο αίτημα της τοπικής αρχής προς το κράτος. Προς το παρών το κράτος δεν ασχολείται με το ΤΕΠΑΚ.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΑνύπαρκτος, αυτό εύκολα μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει κάνοντας ας πούμε και απόψε μια βόλτα στην πόλη. Οι 200 χιλιάδες τουριστές οι οποίοι επισκέπτονται κάθε χρόνο την πόλη μας είναι σταγόνα στον ωκεανό. Κι΄επιπλέον οι πλείστοι εξ αυτών είτε διακινούνται μόνο στην μακρινή Αμαθούντα είτε δεν βγαίνουν καν από τα ξενοδοχεία τους. Το κράτος και ο ΚΟΤ έχουν απαξιώσει εδώ και χρόνια την Λεμεσό σαν τουριστικό προορισμό. Η Λεμεσός μόνο με την αναγέννηση του τουρισμού και την κάθοδο τουριστών στο κέντρο της πόλης θα μπορέσει να διατηρηθεί τουλάχιστον όπως είναι σήμερα. Και αυτό είναι ευθύνη του Δήμου να το συντονίσει και να το προωθήσει, προωθώντας πρώτιστα την λειτουργία 4-5 μικρών ξενοδοχειακών μονάδων στο κέντρο της πόλης.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ-ΠΟΛΥΟΡΟΦΑΑυτό θα έπρεπε να γίνει από χρόνια ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γίνει στα πλαίσια του έργου ανάπλασης του κέντρου της πόλης. Τρείς τουλάχιστον πολυόροφοι χώροι στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου. Όχι μέσα στο κέντρο. Και ταυτόχρονα πλήρης πεζοδρόμηση του κέντρου με κεντρικό άξονα την οδό Ανεξαρτησίας. Πεζόδρομος η κύρια εμπορική οδός, όπως όλοι οι εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο. Και βεβαίως νέες πραγματικές πλατείες. Διοικητρίου, Ηρώων, Αγίας Νάπας, Αγίας Τριάδας, Ειρήνης. Η Λεμεσός μπορεί να γεμίσει από Πλατείες, χαρούμενες φωνές, φοιτητές, τουρισμό.

——————————————

Υ.Γ. Αλήθεια αυτό το Maracanda με το Παντοπουλείο ακόμα το πιστεύουμε; Ένα ανέκδοτο ήταν δυστυχώς γιατί απλά δεν θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα. Ας αντιγράψουμε αν δεν μπορούμε να οραματιστούμε. Ας δούμε απλά την πιο πάνω φωτογραφία κι΄ας φανταστούμε. Λεμεσός..

ο ΛΕΜΕΣ ιος…