Αρχική Τελευταία Νέα Σεπτέμβριο οι προσλήψεις νέων συμβασιούχων οπλιτών

Σεπτέμβριο οι προσλήψεις νέων συμβασιούχων οπλιτών

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνουν προσλήψεις νέων συμβασιούχων οπλιτών, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αυτός ο νέος θεσμός είχε ως αποτέλεσμα την ποιοτική αλλά και την ποσοτική αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς, κάνοντας λόγο και για δραστική μείωση της φυγοστρατίας.
 
Την ίδια ώρα κάλεσε την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής να προωθήσει προς ψήφιση το νομοσχέδιο το οποίο εισάγει ασφαλιστικές δικλείδες αναφορικά με την επίκληση ψυχικών παθήσεων.
 
Σε ερώτηση για μετακίνηση των συμβασιούχων οπλιτών οι οποίοι θα είναι εκπαιδευτές ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι «οι τοποθετήσεις σε ότι αφορά τα κέντρα εκπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων όλου του προσωπικού έχουν ολοκληρωθεί». Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, «υποδεχόμαστε τους νέους στρατεύσιμους από χθες και μέχρι την Παρασκευή».
 
Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαδικασία αιτήσεων πλήρωσης θέσεων εξήγησε ότι πρόκειται για ετήσιο διαγωνισμό «γιατί κάθε χρόνο, τον μήνα Μάιο θα διεξάγεται διαγωνισμός για ανανέωση του καταλόγου επιτυχόντων για πρόληψη». Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας «έχει ολοκληρωθεί η αθλητική και η υγειονομική διαδικασία και αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο της εξέτασης των αιτήσεων». Αναμένεται μέσα τον Αύγουστο, πρόσθεσε, «να ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα και από τον Σεπτέμβριο να υπάρξει πρόσληψη και νέων συμβασιούχων οπλιτών».
 
Σε ερώτηση για τον αριθμό που αναμένεται να προσληφθούν διευκρίνισε ότι «δεν γίνεται προκήρυξη για συγκεκριμένο αριθμό θέσεων γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο, ήδη υπάρχουν από τον προηγούμενο διαγωνισμό επιλαχόντες που δεν έχουν κληθεί και θα κληθούν».
 
Πηγή: reporter.com.cy