Αρχική Τελευταία Νέα Σκόνη, βροχές και καταιγίδες με 30 βαθμούς θερμοκρασία

Σκόνη, βροχές και καταιγίδες με 30 βαθμούς θερμοκρασία

Αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει μέχρι και το Σάββατο, ενώ σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές και το απόγευμα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο καταιγίδας. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία η θερμοκρασία θα ανέλθει μέχρι τους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, ενώ κατά τις επόμενες ημέρες θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδος

Η πρόγνωση για τον καιρό

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά πιθανό να πέσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, ενώ το απόγευμα δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά,τα νότια και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα μέτριοι 4 και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά αρχικά στα προσήνεμα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά, μέχρι ταραγμένη στα νότια, και ταραγμένη στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο για να κυμανθεί λίγο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.