Αρχική Τελευταία Νέα Τα αιτήματα για την παραλία ΑΠΛΩΣΤΡΑ όπως τέθηκαν στην βουλή σύμφωνα με...

Τα αιτήματα για την παραλία ΑΠΛΩΣΤΡΑ όπως τέθηκαν στην βουλή σύμφωνα με τον κ.Θεοπέμπτου

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο βουλευτής των οικολόγων κ.Θεοπέμπτου αυτά συζητήθηκαν στην επιτροπή εσωτερικών της βουλής για την παραλία ΑΠΛΩΣΤΡΑ.

“Την Πέμπτη 21/07/2016 συζητήθηκε στην Επ. Εσωτερικών το θέμα της ανάπλασης της περιοχής Απλώστρας γνωστής στους πιο πολλούς σαν Lady’s Mile.

Πριν χρόνια είχα πάει σε μια παρουσίαση /διαβούλευση της Πολεοδομίας για την περιοχή. Γενικά μου άρεσε το σχέδιο όπως το παρουσίασαν τότε, με εμπόδια να μην μπαίνουν αυτοκίνητα στη λίμνι, προστατευμένες προσβάσεις στη θάλασσα, δρομος με άλλα υλικά χωρίς άσφαλτο κλπ.

Όμως αυτά που δεν μου είχαν αρέσει ήταν το ότι δεν υπήρχαν συστήματα κυκλοφοριακής ύφεσης για να μην τρέχουν με ψηλές ταχύτητες τα αυτοκίνητα, δεν ήταν σίγουρο αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν την περιοχή για συντόμι οι κάτοικοι και ότι όλοι οι χώροι στάθμευσης είχαν προγραμματιστεί μόνο για τα κέντρα.

Στη Βουλή φάνηκε από τη συζήτηση ότι δεν υπήρχαν λεφτά για να προχωρήσει οποιοδήποτε έργο. Αλλά, όταν ένα θέμα που ενδιαφέρει πολλοί κόσμο, είναι περιβαλλοντικό και ΔΕΝ παίρνει δημοσιότητα με ανησυχεί!

Τι ακούσαμε ότι είναι τα αιτήματα;

  1. Δρόμος ασφαλτοστρωμένος, ενωμένος με το δρόμο που περνά από το μοναστήρι για εύκολη πρόσβαση,
  2. Μας είπαν ότι γίνονται “χιλιάδες δυστυχήματα κάθε χρόνο” … προφορικά φυσικά
  3. Ηλεκτροδότηση της περιοχής,
  4. Χώρους στάθμευσης.
  5. Ο εκπρόσωπος του Επάρχου είπε ότι ετοιμάζουν Σχέδιο χρήσης παραλίας όπως γίνεται σε άλλες περιοχές λουομένων. Δηλαδή ομπρέλλες, περιοχή σκαφών,κλπ για πλήρη τουριστική αξιοποίηση.

Για την προστασία της περιοχής που έχει τεράστια οικολογική αξία δεν ασχοληθήκαμε ….”….