Αρχική Λεμέσιος Το πουλίν επέτασεν κύριε υπουργέ, η ευκαιρία εχάθηκεν αφου επαρακαλούσαν μας δυο...

Το πουλίν επέτασεν κύριε υπουργέ, η ευκαιρία εχάθηκεν αφου επαρακαλούσαν μας δυο μήνες αλλά εμείς δεν

Ο “Σκαραβαίος 4”, η πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου η οποία βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο αγκυροβόλιο Λεμεσού βρίσκεται σήμερα σε ναυπηγίο της Τουρκίας όπου θα ξηλωθεί και θα πωληθεί για παλιοσίδερα.

Όπως είναι γνωστό μετά κι΄από προτροπή των ιδιοκτητών της πλατφόρμας, καταδυτικοί όμιλοι και το Τμήμα Αλιείας είχαν εισηγηθεί στο υπουργείο γεωργίας και φυσικών πόρων την βύθιση της πλατφόρμας στα ανοικτά της Λεμεσού.

Έτσι θα είχαμε δημιουργήσει ένα μοναδικό καταδυτικό πάρκο ανα το Παγκόσμιο με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς οικονομίας αλλά και φήμης της πόλης της Λεμεσού και της Κύπρου γενικότερα.

Η απάντηση όμως από τον αρμόδιο υπουργό δεν ήλθε ποτέ. Κι΄ας περίμεναν όλοι για δυο σχεδόν μήνες. Μάταια όμως με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες της πλατφόρμας να ανάψουν το πράσινο φως για μετακίνηση της.

Αρνητικό ή μηδενικό πιο σωστά ρόλο στο όλο θέμα έπαιξαν για μια ακόμη φορά οι βουλευτές Λεμεσού αλλά και η δημοτική αρχή, μιας και δεν πίεσαν σε πολιτικό επίπεδο όπως και θα έπρεπε να κάνουν για να μην χαθεί όπως χάθηκε αυτή η ευκαιρία.

Τώρα το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι το πουλίν επέτασεν!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…