Αρχική Από το Παρελθόν Το Trio Los Amigos, “η Λεμεσός οφείλει πολλά σε αυτούς τους τρείς...

Το Trio Los Amigos, “η Λεμεσός οφείλει πολλά σε αυτούς τους τρείς φίλους”, “επηρέασαν αυτό που στη μελέτη μου για την “Καντάδα και τους Κανταδόρο

image

Το Trio Los Amigos ήταν μια παρέα μουσικών που έδωσαν το δικό τους στίγμα την δεκαετία 1959-1969 στην Λεμεσό αλλά και γενικότερα στην Κύπρο με την μουσική και τους ήχους τους.

Διαβάστε τι λέει στο Facebook για το Trio Los Amigos ο διευθυντής του Κέντρου Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού Μίμης Σοφοκλέους κι΄απολαύστε πιο κάτω το μοναδικό video με ένα από τα τραγούδια τους.

“Το Τρίο αυτό, υπήρξε η ποιοτική απάντηση της Κύπρου στο μουσικό κάλεσμα της διεθνούς σκηνής κάποτε, τότε, δηλαδή που ανθούσαν σ’ όλο τον κόσμο τα τρίο του τύπου ” Trio Los…” Τρεις μουσικοί, με άριστα τεχνικά χαρίσματα, αλλά και με μουσικό βάθος (και πλούσια ψυχικά χαρίσματα πρωτίστως), εξού και η διάρκειά τους (1959-1969), αλλα΄και η αποδοχή τους από το κοινό όπου εμφανίστηκαν.

Πέρα από τις φωνές και τη δεξιοτεχνία τους στην κιθάρα, επηρέασαν αυτό που στη μελέτη μου για την “Καντάδα και τους Κανταδόρους στη Λεμεσό” ονόμασα “Ο Ήχος της Πόλης”,αφήνοντας ως παρακαταθήκη δυο καρναβαλίστικα τραγούδια πάνω σε στίχους του Αλέκου Οράτη, ο οποίος, μάλιστα, έγραψε ειδική πραγματεία για την Ιστορία του ‘Τρίο των Φίλων’, στην τιμητική εκδήλωση του Δήμου Λεμεσού.

Στο Ιστορικό Αρχείο της πόλης, ο Αλέκος Οράτης έχει δωρήσει τα χειρόγραφα των τραγουδιών αυτών τα οποία μπορεί να δει κάποιος, ομού, με τις φωτογραφίες του Τρίο Λος Αμίκος. Η Λεμεσός οφείλει πολλά σ’ αυτούς τους Τρεις Φίλους”!

Η ανάρτηση της αναφοράς και το video έγιναν στην ομάδα ΛΕΜΕΣΟΥ ΜΝΗΜΕΣ στο Facebook. 

Posted by Christina Pallikaropoulou on Sunday, February 22, 2015…