Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Τον απείλησε με πιστόλι και απαίτησε €10 χιλ

Λεμεσός: Τον απείλησε με πιστόλι και απαίτησε €10 χιλ

Υπόθεση εκβιασμού, απαίτησης χρημάτων, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πιστολιού διερευνά η αστυνομία στη Λεμεσό. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε 49χρονος Βρετανός μόνιμος κάτοικος Πισσουρίου, 45χρονος ελληνοκύπριος φέρετε να τον απείλησε με όπλο και να του ζήτησε μάλιστα ποσό δέκα χιλιάδων ευρώ για οικονομικές διαφορές που είχε με άλλο πρόσωπο επίσης Βρετανό. 

Σύμφωνα με την καταγγελία ο 45χρονος επιχείρησε να κάνει τον διαμεσολαβητή μεταξύ των δύο Βρετανών που διαμένουν στο χωριό του αλλά, ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του παραπονούμενου η συζήτηση στράβωσε με αποτέλεσμα να αρχίσουν εις βάρος του απειλές. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο 49χρονος Βρετανός στην αστυνομία, ο φερόμενος ύποπτος τον κάλεσε στην οικία του, όπου και πήγε. Οι δύο τους συζητούσαν για τις διαφορές που έχει ο 49χρονος με έναν 53χρονο ομοεθνή του και τότε ο 45χρονος ανέσυρε όπλο και τον απείλησε. 

Μάλιστα όπως ανέφερε ο παραπονούμενος, ο 45χρονος του ζήτησε και δέκα χιλιάδες ευρώ ώστε να μην υπάρξει, όπως είπε χαρακτηριστικά και συνέχεια. Όπως κατήγγειλε ο 49χρονος, αφού εγκατέλειψε την οικία του υπόπτου, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον 53χρονο ομοεθνή του ο οποίος του ζήτησε να μην καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία. 

Μετά την καταγγελία η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τα δύο πρόσωπα, τα οποία και παρουσίασε το πρωί ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την 24ωρη κράτηση τους. 
Ανακρινόμενοι δεν παραδέχθηκαν τη διάπραξη των όσων τους καταλογίζει ο 49χρονος. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 45χρονου, εντοπίστηκε ένα αεροβόλο πιστόλι. 

 

Πηγή: Ant1iwo