Αρχική Τελευταία Νέα Στις 10 το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη

Στις 10 το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη

Συνέρχεται στις 10 το πρωί, υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη, το Υπουργικό Συμβούλιο. Θα λάβει αποφάσεις για την πορεία σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων τα οποία βρίσκονται σε ισχύ για αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν στη μία το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, την πρώτη Μαρτίου θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της πρώτης και της δευτέρας τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών. Θα ακολουθήσουν στις 8 Μαρτίου οι μαθητές των γυμνασίων, εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Από την πρώτη Μαρτίου αναμένεται εξάλλου να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια μόνο για προσωπική εκγύμναση, τα φροντιστήρια και τα ωδεία, με συγκεκριμένο αριθμό παιδιών και με αυστηρά πρωτόκολλα. Θα παραμείνουν σε ισχύ η αποστολή γραπτών μηνυμάτων για κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις εννέα το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί.

Η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης υπολογίζεται να επιτραπεί μετά τις 15 Μαρτίου, με αυστηρή τήρηση συγκεκριμένων πρωτοκόλλων.

ΡΙΚ