Αρχική Τελευταία Νέα Μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 10% για τέσσερις μήνες

Μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 10% για τέσσερις μήνες

Η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νάτασα Πηλείδου ανακοίνωσε πριν από λίγο σειρά μέτρων και δράσεων που έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση για αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 10% για τέσσερις μήνες, ανακοίνωσε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου.

Ανακοινώνοντας τα αντισταθμιστικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, η κυρία Πηλείδου ανέφερε ότι η μείωση του 10% θα ισχύσει για τις διμηνίες Νοέμβιο – Δεκέμβριο του 2021 και Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2022.

Η κυρία Πηλείδου ανακοίνωσε επίσης τη διαφοροποίηση του σχεδίου για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε πολλούς οικιακούς καταναλωτές που δεν μπορούσαν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκό σύστημα, να το πράξουν.

Σημείωσε επίσης ότι το υφιστάμενο σχέδιο το οποίο λήγει στις 20 Δεκεμβρίου, θα επεκταθεί χρονικά και θα έχει αναδρομική ισχύ.

Παράλληλα αποφασίστηκε η εφαρμογή σχεδίου χορηγιών για ευάλωτους καταναλωτές που θα αφορά την εγκατάσταση κλιματιστικών και ψυγείων και την αντικατάσταση παλαιών λαμπτήρων με λαμπντήρες λεντ.

Η κυρία Πηλείδου ανέφερε επίσης ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας θα ανακοινωθεί σχέδιο το οποίο θα αφορά τη μείωση του κόστους για σκοπούς άρδευσης.

Επίσης θα ετοιμαστεί σχέδιο το οποίο θα αφορά συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και αποθήκευση ενέργειας.

Η κυρία Πηλείδου τόνισε ότι παρατηρείται ρεκόρ τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την Ευρώπη.

Ωστόσο υπέδειξε πως η Κύπρος μαζί με άλλες δύο ευρωπαϊκές χώρες καταγράφουν τις μικρότερες αυξήσεις.

Σημείωσε ότι οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο είναι στα ίδια επίπεδα με το 2018 και το 2019.