Αρχική Τελευταία Νέα 10 tips για επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές χωρίς άγχος

10 tips για επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές χωρίς άγχος

Ο καθένας ανυπομονεί για τις ημέρες των διακοπών του – μια εβδομάδα ή δύο, γεμάτες με εξερευνήσεις νέων πόλεων ή χαλάρωση σε μια αιώρα στην παραλία χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα. Δυστυχώς, η επιστροφή στη δουλειά μετά από διακοπές μπορεί να σας κάνει να νιώθετε σαν να χρειάζεστε κι άλλες διακοπές. Υπάρχει μήπως μυστικό για να διατηρήσετε αυτή τη γαλήνη μετά από τις διακοπές;

Ευτυχώς, με ένα μικρό στρατηγικό σχεδιασμό για τις πρώτες σας ημέρες πίσω στη δουλειά, μπορείτε να ολοκληρώσετε μια ομαλή επανένταξη στο χώρο εργασίας σας! Εδώ είναι 10 συμβουλές από επαγγελματίες που εξακολουθούν να έχουν ένα χαμόγελο και χαλαρή διάθεση κατά την επιστροφή τους στη δουλειά μετά τις διακοπές.

1. Κάντε μια λίστα των εκκρεμοτήτων σας προτού φύγετε

Η απομάκρυνση από το γραφείο για μέρες, μπορεί να σας αποσυντονίσει και γι’ αυτό θα ήταν χρήσιμο να έχετε ένα σημείωμα με τις δουλειές σας όταν επιστρέψετε. Είναι καλύτερο να κάνετε δύο λίστες. Καταρχάς, κάντε μια λίστα με το κάθε project στο οποίο εργάζεστε με την αντίστοιχη κατάστασή του. Είτε περιμένετε ανατροφοδότηση σχετικά με ένα σχέδιο πρότασης, είτε μια απάντηση από έναν πελάτη ή μια προθεσμία για να είναι διαθέσιμη μια αναφορά, κρατήστε τα όλα σε χαρτί.
Δεύτερον, κάντε μια σύντομη λίστα προτεραιότητας για τα πρώτα πράγματα που σκοπεύετε να διαχειριστείτε κατά την επιστροφή σας. Οι προτεραιότητες στην εργασία μπορούν να αλλάξουν γρήγορα, αλλά ξεκινώντας από μια λίστα σας δίνει ένα καλύτερο σημείο εκκίνησης.

2. Διευθετήστε τις υποθέσεις που δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την επιστροφή σας

Μπορεί εσείς να πίνετε μαργαρίτες στα σκαλοπάτια στη Σκιάθο, αλλά οι υποθέσεις πελατών πρέπει να τακτοποιηθούν στις προκαθορισμένες ημερομηνίες. Βεβαιωθείτε ότι είστε σαφείς σχετικά με το ποιος είναι υπεύθυνος για την κάλυψη κάθε επείγουσας αποστολής και δώστε στους συναδέλφους σας μια επισκόπηση της προθεσμίας, διασφαλίζοντας ότι έχουν όλες τις πληροφορίες για να εκτελέσουν το έργο αποτελεσματικά. Επίσης, ενημερώστε τον προϊστάμενό σας για το ποιος είναι υπεύθυνος για κάθε εργασία για να έχετε καλυμμένα τα νώτα σας.

Συνέχεια στο Carierista