Αρχική Τελευταία Νέα Πάφος: Ζητούν να γίνει πεζογέφυρα στην λεοφώρο όπου έχασε την ζωή της...

Πάφος: Ζητούν να γίνει πεζογέφυρα στην λεοφώρο όπου έχασε την ζωή της η 11χρονη

Αναγκαιότητα προς άμεση υλοποίηση της πεζογέφυρας πέριξ της κεντρικής Λεωφόρου Τάσου Παπαδόπουλου και Σπύρου Κυπριανού στην Πάφο απαίτησαν οι οργανωμένοι γονείς, μετά το τραγικό περιστατικό με το θάνατο της μικρής Νελίνας .

Οι οργανωμένοι γονείς πραγματοποίησαν χθες συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Δημοτικής Εκπαίδευσης στο 13ο Δημοτικό της Πάφου, για συντονισμό προσπαθειών στην παρουσία των βουλευτών Ανδρέα Φακοντή του ΑΚΕΛ, Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη του ΔΗΚΟ και Ηλία Μυριάνθους του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και για προώθηση του αιτήματος.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Αννίτα Ταλιώτου πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου ανέφερε πως  μετά το πρόσφατο τραγικό ατύχημα της 22ας Νοεμβρίου του 2019 , επί της Λεωφόρου Τάσου Παπαδόπουλου στην Πάφο, όπου έχασε την ζωή της η εντεκάχρονη Nelina Fakliska,  και σε συνέχεια της επιστολής του Δ. Πάφου , για επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκονται τα σχολεία, κατά την προσέλευση και κυρίως κατά την αποχώρηση τους προς και από τους σχολικούς χώρους, αποφασίστηκε χτες στο πλαίσιο της σύσκεψης η προώθηση επιστολής προς το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων αλλά και στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, με την οποία ζητείται η άμεση παρέμβαση τους.

Όπως ανέφερε η κ. Ταλιώτου θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι έτσι ώστε οι μαθητές των σχολείων, Λυκείου Αγίου Νεοφύτου, Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου, Ι’ Δημοτικού Σχολείου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» , ΙΑ’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου « Πεύκιος Γεωργιάδης» καθώς και του Νηπιαγωγείου ΙΑ΄’ « Πεύκιος Γεωργιάδης», να μπορούν να κινούνται με ασφάλεια , κυρίως στις κεντρικές λεωφόρους Τάσου Παπαδόπουλου και Ελλάδος, που γειτνιάζουν με τα σχολεία, χωρίς να κινδυνεύει η σωματικής τους ακεραιότητα ή ακόμη και η ίδια τους η ζωή , όπως έχει συμβεί με την  άτυχη  Nelina.

H  πρόεδρος της Ομοσπονδίας σημείωσε πως κατά τα έτη 2010- 2011, υπήρξε μελέτη και διαγωνισμός για την κατασκευή πεζογέφυρων επί της Λεωφόρου Τάσου Παπαδόπουλου και Σπύρου Κυπριανού, ωστόσο οι πεζογέφυρες δεν κατασκευάστηκαν για λόγους που δεν είναι της παρούσης να τους εξετάσουν.

Επεσήμανε  πως ως γονείς αγωνιούν για την ασφάλεια των παιδιών τους και πως δεν “ θα φεισθούμε προσπαθειών , ώστε να εξασφαλίσουμε το βέλτιστο, για αυτά”, όπως είπε.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε όπως λάβουν δυναμικά μέτρα στο άμεσο μέλλον, αν παρατηρηθεί αδράνεια ή και αδιαφορία.