Ο νεος Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε πως στη μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση, της 26ης Φεβρουαρίου, θα λάβουν μέρος 120 άρματα και ομάδες, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν 15 περίπου χιλιάδες άτομα.
Τη φετινή βασίλισσα του Καρναβαλιού, που φέτος έχει ως θέμα «Το βαθύ μπλε της Μεσογείου», θα ενσαρκώσει η διαχρονική καρναβαλίστρια Μαρία Πιερή Συκοπετρίτου, η οποία θα κάνει επίσημα την είσοδο της στην πόλη, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης (19:00), στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο). Τη βασίλισσα και τη συνοδεία της θα πλαισιώνουν ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η βασιλική οικογένεια, η Χορωδία Μοντέρνοι Καιροί, οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου, η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού.
Ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες είναι η προβολή παραδοσιακών στοιχείων του καρναβαλιού, όπως τα κέρινα αυγά, τα οποία μπορούν να γνωρίσουν από κοντά οι νεότερες γενιές, μέσα από το Εργαστήρι Κέρινων Αυγών, που θα λειτουργήσει το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου (10,30), στην εσωτερική αυλή του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού.
Εξάλλου ο Δήμος αναβιώνει το σατιρικό άρμα του αείμνηστου κατασκευαστή αρμάτων, Κωστάκη Μαυρογένη, με τίτλο «Όλα για την πρωτεύουσα». Το άρμα, που πρωτοεμφανίστηκε το 1968, ανέλαβε να επαναφέρει, στη μοντέρνα εκδοχή, του ο γιός του Ανδρέας Μαυρογένης. Η παράδοση του στο Δήμαρχο Λεμεσού θα γίνει στο χώρο όπου αρχικά κατασκευάστηκε, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου (19:30), όπου σήμερα λειτουργεί το Studio 8 School of Art.
Πέραν του καρναβαλίστικου ξεφαντώματος με την είσοδο της βασίλισσας του Καρναβαλιού, την Τσικνοπέμπτη στην Πλατεία Ηρώων, ο Δήμος διοργανώνει και φέτος τρεις ακόμα χορούς, τον χορό της Τρίτης (21 Φεβρουαρίου) και τον χορό της Πέμπτης (23 Φεβρουαρίου), που θα πραγματοποιηθούν στις 20:30 στην πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου, ενώ για πρώτη φορά, ο αποχαιρετιστήριο χορός του Καρναβαλιού, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου (21:00), θα γίνει στην πλατεία του παλιού λιμανιού.
Πηγή: ΚΥΠΕ