Αρχική Τελευταία Νέα Αύριο τα μνημόσυνα των 13 ηρώων του Μαρί – Ξυπνούν μνήμες

Αύριο τα μνημόσυνα των 13 ηρώων του Μαρί – Ξυπνούν μνήμες

Ο Δήμος Λεμεσού με την στήριξη του Υπουργείου Άμυνας διοργανώνει στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα 13 άτομα που έχασαν την ζωή τους στην έκρηξη στο Μαρί. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η ΣΜΕΦ, η ΕΛΔΥΚ και ο Πολιτιστικός Χορευτικός Όμιλος Λεμεσού Διόνυσος. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Αύριο το μνημόσυνο για τους πεσόντες
Αύριο Κυριακή, 9 Ιουλίου, από τις 8:30 το πρωί, τελούνται τα μνημόσυνα των πεσόντων στο Μαρί, έξι χρόνια μετά τη θυσία τους.

-Των Αρχιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη και Ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους, από τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στη Λεμεσό. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παμπορίδης.

-Του Πλοιάρχου Λάμπρου Λάμπρου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Κυριάκου, στο Κίτι. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Α. Τσιόλας.

-Του Επικελευστή Μιχάλη Ηρακλέους, από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στα Λατσιά. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέκος Μιχαηλίδης.

-Του Κελευστή Αντώνη Χαραλάμπους, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λεμεσό. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης.

-ου Λοχία Βασίλη Κρόκου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, στη Λάρνακα. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου.

-Του Λοχία Σπύρου Τταντή, από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στις Καμάρες Λάρνακας. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου.

-Του Λοχία Γιώργου Γιακουμή, από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας, στο Κιβισίλι. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκη.

– Του Λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αλαμάνου, στην Ορμήδεια. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Πάλμας.

-Του Υπαστυνόμου Ανδρέα Παπαδόπουλου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα, στα Λειβάδια. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κύπρος Κυπριανού.

– Του Λοχία Αδάμου Αδάμου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανείου, στο Αλεθρικό. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Ιωσιφίνα Αντωνίου.

Η οικογένεια του Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου, όπως ανακοίνωσε, δεν επιθυμεί την παρουσία πολιτειακού αξιωματούχου και της Εθνικής Φρουράς στο μνημόσυνο των παιδιών τους.