Αρχική Τελευταία Νέα Διατάγματα εκταφής και νεκροτομής στη σορό της 15χρονης Ιωάννας

Διατάγματα εκταφής και νεκροτομής στη σορό της 15χρονης Ιωάννας

Διατάγματα εκταφής αλλά και νεκροτομής στη σορό της 15χρονης Ιωάννας Σκορδή, που απεβίωσε στο Μακάρειο Νοσοκομείο τον Μάρτιο του 2022 εξασφάλισε η Αστυνομία, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

«Μετά που έχουμε αποταθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία κατά πόσον στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης θα ήταν εφικτό μετά από τόσο καιρό να εξασφαλιστούν κάποια στοιχεία σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη εκταφή και νεκροτομή στην σορό της 15χρονης και μετά από την απάντηση τους, έχουν εξασφαλιστεί ήδη διατάγματα εκταφής αλλά και νεκροτομής στη σορό της 15χρονης» και «έχει ήδη προγραμματιστεί να προχωρήσουμε σε εκταφή, ίσως και εντός της ημέρας, και στη συνέχεια σε νεκροτομή».

Ο κ. Ανδρέου είπε ότι στην εκταφή θα παρίσταται εκ μέρους του κράτους οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

Πρόσθεσε πως δικαίωμα να διορίσουν ιατροδικαστή έχει και η οικογένεια, αλλά και κάποιοι ιατροί, αλλά πρέπει να αποταθούν στο δικαστήριο για να εξασφαλίσουν διατάγματα για να παρευρεθούν στην εκταφή και στην νεκροτομή.