Αρχική Τελευταία Νέα Απόψε η ώρα 20:30 το Διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα...

Απόψε η ώρα 20:30 το Διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα νέα μέτρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα απευθυνθεί με Διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό σήμερα στις 20.30μμ, για το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας, αμέσως μετά το Διάγγλεμα του Προέδρου, ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις, αναφορικά με τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας που θα αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την απογευματινή του συνεδρία. 

Η χώρα οδεύει προς νέα μέτρα. Οι τριψήφιοι αριθμοί λοιμώξεων που ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα και η έξαρση που παρατηρείται σε περιοχές του νησιού δεν δίνουν άλλα περιθώρια στην κυβέρνηση.

Τα επικρατέστερα σενάρια για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι τα μέτρα που ισχύουν για Λεμεσό και Πάφο να επιβληθούν σε παγκύπρια βάση,

Με αφορμή την αποψινή ανακοίνωση επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Δρ Τσιούτης μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτοερείο ανέφερε πως είναι προφανής η ανάγκη για εφαρμογή επιπλέον μέτρων τόσο στις πιο πληγείσες περιοχές, όσο και στην υπόλοιπη χώρα που θα αναχαιτίσουν την μετάδοση του ιού, λόγω της επιδείνωσης που υπάρχει στους επιδημιολογικούς δείκτες και του πολύ υψηλού φορτίου ενεργών περιστατικών στην Κύπρο, το οποίο έχει οδηγήσει και σε διασπορά στην κοινότητα και σε δυσχέρεια της αποτελεσματικής διαδικασίας ιχνηλάτισης και έγκαιρου εργαστηριακού ελέγχου και φαίνεται ότι αρχίζει να επιδεινώνει και τους νοσοκομειακούς δείκτες.

Παράλληλα, συνέχισε, υπάρχει ανάγκη προστασίας αυτών που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά, όπως είναι οι ηλικιωμένοι. Επίσης για τα άτομα με χρόνια νοσήματα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και διάφορες πρακτικές στους εργασιακούς χώρους ώστε να προστατευτούν.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι, είναι την ανάγκη για δική μας προσαρμογή στην καθημερινότητα που πάνω από όλα περιλαμβάνει την τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας, την μείωση όσο το δυνατόν των επαφών, την προστασία της υγείας του εαυτού μας και του περίγυρου μας και την καλή συνεργασία μεταξύ όλων για την διατήρηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των συμπολιτών μας, της Πολιτείας και τους ειδικούς γιατί ο τελικός στόχος μας είναι κοινός».