Αρχική Τελευταία Νέα Ανατροπή από τις εξετάσεις – Έγκλημα διά στραγγαλισμού ο θάνατος του Θανάση...

Ανατροπή από τις εξετάσεις – Έγκλημα διά στραγγαλισμού ο θάνατος του Θανάση το 2005

Η υπόθεση του θανάτου του Θανάση Νικολάου στη Λεμεσό όπου εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας το 2005 δεν είχε κλείσει ποτέ για την οικογένεια του, ειδικότερα για την μάνα του.
Όλες οι έρευνες μέχρι σήμερα, που έγιναν τόσο από την Αστυνομία όσο και από τους ποινικούς ανακριτές, έδειξαν απροσδιόριστα αίτια ή παρέπεμπαν σε πτώση από τη γέφυρα της Άλασσας, θεωρώντας ότι επρόκειτο για αυτοκτονία. Ωστόσο, στις 9/12/20 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εξέδωσε διάταγμα εκταφής και εξέτασης από ιατροδικαστή των οστών του 26χρονου εθνοφρουρού. Το διάταγμα εκδόθηκε από τον θανατικό ανακριτή μετά και τη συναίνεση του Γενικού Εισαγγελέα στο αίτημα της οικογένειας.

Έτσι, όπως ανάφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Θανάση, Λουκής Λουκαΐδης, σύμφωνα με τα ευρήματα της παθολογοανατόμου Δήμητρας Καραγιάννη, η οποία εξέτασε οστό του άτυχου 26χρονου, που στάλθηκε στην Ελλάδα μετά την εκταφή των οστών του, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του, οφείλεται σε στραγγαλισμό και όχι σε αυτοκτονία, όπως είχαν ενημερώσει την οικογένεια οι Αρχές, δεκαέξι χρόνια προηγουμένως.

 Το έγκλημα πλέον, κατά τον κ. Λουκαΐδη, πρέπει να έγινε από άτομο με επιρροή και πρέπει τώρα η Νομική Υπηρεσία να ζητήσει από την Αστυνομία να ανοίξει ξανά τον φάκελο της υπόθεσης και να διενεργήσει νέες έρευνες προς εντοπισμό των ενόχων.