Αρχική Τελευταία Νέα Παγκόσμια Εβδομάδα Εθελοντισμού 2019 από την DP World Limassol

Παγκόσμια Εβδομάδα Εθελοντισμού 2019 από την DP World Limassol

Η εταιρία πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία και συνέλεξε εισφορές για την ενίσχυση του  ΠΑΣΥΚΑΦ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η DP World Limassol, σε συνεργασία με την P&O Maritime Cyprus, στο πλαίσιο της ετήσιας Παγκόσμιας Εβδομάδας Εθελοντισμού της εταιρείας. Σκοπός της δράσης ήταν να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην κάλυψη των αναγκών της κοινότητας.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στο νέο Επιβατικό Τερματικό της εταιρείας στο λιμάνι Λεμεσού, στη μνήμη του εκλιπόντος υπαλλήλου της DP World Limassol, Πανίκου Μακρίδη.

Πέρα από τη συμμετοχή στην αιμοδοσία του προσωπικού της εταιρείας, φορέων που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι καθώς και μελών των οικογενειών τους, η DP World Limassol συνέλεξε εισφορές  για την ενίσχυση του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), αποδεικνύοντας την αφοσίωσή της στη στήριξη της τοπικής κοινότητας και συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση των προσπαθειών του οργανισμού. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που παρέχει ο ΠΑΣΥΚΑΦ στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η DP World Limassol διοργανώνει την Παγκόσμια Εβδομάδα Εθελοντισμού με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού των Ηνωμένων Εθνών, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου. Ο Όμιλος DP World υλοποιεί την πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Εβδομάδας Εθελοντισμού από το 2015, με στόχο να ενθαρρύνει το προσωπικό του σε όλο τον κόσμο να προσφέρει στις τοπικές κοινότητες, μέσα από τη συμμετοχή του σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Σκοπός της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων με τις τοπικές κοινότητες και την κοινωνία των πολιτών, προωθώντας παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σε δηλώσεις του, ο Λειτουργός Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της DP World Limassol, Δώρος Αρέστη, ανέφερε: «Η δωρεά αίματος για τις ανάγκες των συμπολιτών μας συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για αίμα και ειδικότερα, κατά την περίοδο των εορτών, αφού πρόκειται για μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από επιπλέον ανάγκες. Η ομάδα μας είναι ιδιαίτερα περήφανη για την θετική της επίδραση στην κοινότητα και τον αντίκτυπο που αισθανόμαστε πως δημιουργεί η εθελοντική μας προσπάθεια».

GVW 2