Αρχική Τελευταία Νέα Πέντε μεγάλα έργα τα οποία θα αλλάξουν τον οδικό χάρτη της Λεμεσού...

Πέντε μεγάλα έργα τα οποία θα αλλάξουν τον οδικό χάρτη της Λεμεσού μέσα στο 2020

Σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσόυ μέχρι το τέλος του μήνα θα επαναρχίσει η ανακατασκευή της λεωφόρου Μισιαούλη και Καβάζογλου. Το έργο κατακυρώθηκε στην εταιρεία Cyfield. Στόχος, η ολοκλήρωση του, τον Ιούνιο του 2021. Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Λεμεσού προχώρησε σε διακοπή του συμβολαίου με τον προηγούμενο εργολάβο, λόγω καθυστερήσεων. Σε εξέλιξη στην ίδια περιοχή, βρίσκονται και τα έργα ανάπλασης, των οδών Δημοκρατίας και Παλλάδος. 
Από τις συμπληγάδες της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών περνούν για ακόμη μια φορά τα πολύπαθα έργα του παρακαμπτήριου Γερμασόγειας και του δρόμου Λεμεσού – Σαϊττά. Ωστόσο τα θέματα που προέκυψαν αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σύντομα και οι εργασίες να ξεκινήσουν εντός του χρόνου. Αναφορικά με τον παρακαμπτήριο, στην Αναθεωρητική προσέφυγε ο τέταρτος προσφοροδότης, μετά την διακοπή του συμβολαίου με τον προηγούμενο εργολάβο και την ανάθεση του έργου σε νέο. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, το έργο αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Ιουνίου, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής, τους 20 μήνες. 
Καθυστέρηση σημειώνεται και στην κατασκευή της Φάσης Α1 της ανακατασκευής του δρόμου Σαϊττά από τα Πολεμίδια μέχρι την Παλόδεια, λόγω προσφυγής του δεύτερου προσφοροδότη, στην Αναθεωρητική. Το έργο είχε κατακυρωθεί στην εργοληπτική εταιρεία Cyfield, έναντι του ποσού των 26,1 εκατομμυρίων ευρώ. Με βάση τα σημερινά δεδομένα όπως δήλωσε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» ο επαρχιακός μηχανικός του Τμήματος Δημοσιών Έργων Θράσος Αφάμης, οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον ερχόμενο Ιούλιο και θα έχουν διάρκεια 30 μηνών. 
Στα δυτικά, η ανάπλαση της λεωφόρου Μακαρίου στον Ύψωνα, θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάιο. Εντός του 2020 θα κατασκευαστεί στα πλαίσια του ίδιου έργου, και ο μικρός κυκλικός κόμβος παρά την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, σε συνδυασμό με την κατασκευή νησίδας μέχρι το κατάστημα Lidl επί της Ηλία Καννάουρου. Μέσα στο 2020 προωθείται από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και η κατασκευή νησίδων στην Νίκου Παττίχη από τον κόμβο Πολεμιδιών μέχρι την Σπύρου Κυπριανού και στην Θεόδωρου Ποταμιάνου, παρά το Limassol Shopping Center στο πρώην Ορφανίδη, για λόγους οδικής ασφαλείας. Παράλληλα προωθούνται οι σχεδιασμοί για την δημιουργία παράλληλων θέσεων στάθμευσης προκειμένου να μην επηρεαστεί η εμπορικότητα των δρόμων. Τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε η ανακατασκευή του δρόμου Διερώνας – Αρακαπά, έργο διάρκειας δύο χρόνων.
Το 2021
Παρά την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών ότι η κατασκευή κυκλικού κόμβου στο Καφέ Παρί  (Γ Φάση Αγίας Φυλάξεως) θα ξεκινήσει περί τα τέλη του 2020, σύμφωνα με έγκυρη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το έργο δεν πρόκειται να προκηρυχθεί πριν το καλοκαίρι του 2021. Μετά την τροποποίηση που έγινε στα σχέδια για μείωση της διαμέτρου του κόμβου, οι διαβουλεύσεις με την Σχολική Εφορεία που αντιδρά στην παραχώρηση μέρους του περιβόλου του Λανιτείου σταδίου γι΄ αυτό τον σκοπό συνεχίζονται, με στόχο την κατάληξη σε συμφωνία, το συντομότερο. Στα πλαίσια του έργου, περιλαμβάνεται η ανακατασκευή της λεωφόρου Μακαρίου από τα φώτα των Πολεμιδιών μέχρι τα φώτα του Αριέλ.  Για το 2021, μετατίθεται και η επέκταση της λεωφόρου Ευαγόρα Λανίτη στην Αγία Φύλα, καθώς και η διαπλάτυνση της οδού Σφαλαγγιωτίσσης, στον Άγιο Αθανάσιο.