Αρχική Τελευταία Νέα Ψηφίζεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2020

Ψηφίζεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2020

Μετά τις ομιλίες των 7 Βουλευτών, θα συζητηθούν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν και ακολούθως θα τεθεί σε ψηφοφορία ο Προϋπολογισμός

Στην τελική ευθεία της συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2020 εισέρχεται στις 15.00  η Ολομέλεια της Βουλής. Με βάση δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο Προϋπολογισμός υπερψηφίζεται με τις ψήφους του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και της Αλληλεγγύης. Ο Προϋπολογισμός προνοεί συνολικά έσοδα €9.999,7 εκ. και συνολικές δαπάνες της γενικής Κυβέρνησης €9.404 εκ και αναμένεται να ψηφιστεί μετά τις 18.00.
 
Μετά τις ομιλίες των 7 Βουλευτών,  θα συζητηθούν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν και ακολούθως θα τεθεί σε ψηφοφορία ο Προϋπολογισμός.
 
Της ψήφισης του Προϋπολογισμού θα ακολουθήσει νομοθετικό έργο, μετά από αίτημα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών ώστε να τεθεί σε ψηφοφορία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η πρόταση νόμου της Επιτροπής για 6μηνη παράταση της προθεσμίας στην επικαιροποίηση της εγγραφής των σωματείων. Η προθεσμία λήγει την 31η Δεκεμβρίου.
 
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης ο Προϋπολογισμός του 2020 είναι ιστορικός για τα νομοθετικά δρώμενα καθώς σε αυτόν έχει ενσωματωθεί ο πρώτος αυτόνομος προϋπολογισμός της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ενισχύει την ανεξαρτησία του θεσμού.
 
Ιστορικός είναι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής και επειδή πριν την ψήφιση του έχουν κατατεθεί στη Βουλή οι 30 προϋπολογισμοί των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, (ημικρατικοί, φορείς και άλλα νομικά πρόσωπα) εκ των οποίων ήδη ψηφίστηκαν σε νόμους 27.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προηγούμενο άρθροΠαραμένει «άφαντη» η Ρένα από τη Λεμεσό – Κανένα σημάδι ζωής εδώ και καιρό – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Επόμενο άρθροΈκτακτο: Φωτιά σε οικία στην επαρχία Λεμεσού