Αρχική Τελευταία Νέα Σε 24ωρη απεργία οι γιατροί των Πρώτων Βοηθειών

Σε 24ωρη απεργία οι γιατροί των Πρώτων Βοηθειών

Σε 24ωρη απεργία είναι σήμερα οι γιατροί των Πρώτων Βοηθειών.

Η ΠΑΣΥΚΙ εκτιμά ότι τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών εργάζονται υπό καθεστώς προσωπικού ασφαλείας λόγω υποστελέχωσης και στην πραγματικότητα σήμερα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Ο Σωτήρης Κούμας τόνισε ότι οι γιατροί δεν θα αφήσουν ασθενείς να κινδυνεύσουν, ωστόσο ο κόμπος έχει φτάσει στο κτένι και η σημερινή απεργία αποτελεί κραυγή αγωνίας.

Ο κ. Κούμας υποστήριξε ότι οι λύσεις που αποφασίστηκαν στην σύσκεψη το περασμένο Σάββατο είναι μπαλωματικές και δεν θα λύσουν άμεσα το πρόβλημα.

Υποστήριξη στην απεργία που προκήρυξε η ΠΑΣΥΚΙ, εκφράζει η Συντεχνία Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών.

Η ΠΑΣΕΣΙ τονίζει ότι τα προβλήματα των ΤΑΕΠ είναι διαχρονικά και επιδεινώθηκαν με τις παραιτήσεις γιατρών και την αύξηση της προσέλευσης.

Σε ανακοίνωση της συντεχνίας τονίζεται ότι τα νέα δεδομένα με την έλευση του ΓΕΣΥ έχουν ήδη προκαλέσει και αναμένεται να προκαλέσουν περαιτέρω αποχωρήσεις γιατρών.

Σημειώνεται επίσης ότι φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχουν γιατροί που να ενδιαφέρονται να εργοδοτηθούν σε καίρια πόστα στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Η ΠΑΣΕΣΙ ζητά να δοθούν ουσιαστικές λύσεις και να υπάρξει στελέχωση με έμπειρο προσωπικό.

Στην σημερινή απεργία στις Πρώτες Βοήθειες, δεν θα συμμετέχουν τα μέλη της ΠΑΣΥΔΥ.

Επίσης ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση της ΠΑΣΥΚΙ, τονίζοντας ότι δεν δικαιολογούνται τα απεργιακά μέτρα.

Επέκρινε επίσης την ΠΑΣΥΚΙ ότι δεν κατέθεσε στο τραπέζι του διαλόγου, οποιεσδήποτε άλλες λύσεις που θα μπορούσαν να ελαχιστοποιήσουν το πρόβλημα.

Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι έχει ετοιμαστεί υπηρεσιακό πλάνο και έχουν ληφθεί μέτρα για την εξυπηρέτηση μόνο των επειγόντων περιστατικών.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ Πάμπος Χαριλάου δήλωσε ότι έχουν προβεί σε συμφωνίες με ιδιωτικά νοσηλευτήρια που έχουν τμήματα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών και εκεί θα αποστέλνονται τυχόν περιστατικά.