Αρχική Τελευταία Νέα Στο πόδι η Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο – Πλημμύρες, φωτιές, κλήσεις για...

Στο πόδι η Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο – Πλημμύρες, φωτιές, κλήσεις για βοήθεια

 Τις δραστηριότητες της το τελευταίο 24ωρο, δημοσίευσε μέσω ανακοίνωσης της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου.

Από τις 06.00 της 11ης Δεκεμβρίου μέχρι και τις 06.00 της 12ης  Δεκεμβρίου , η Πυροσβεστική, ανταποκρίθηκε  σε 47 κλήσεις για βοήθεια, 8 πυρκαγιές ,37 ειδικές εξυπηρετήσει και 2 ψευδείς κλήσεις.

Αναλυτικά οι δράσεις της Πυροσβεστικής:

Η ώρα 09.39 την Τετάρτη 11/12, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε οικία στο χωριό Τριμίκλινη. Η πυρκαγιά ήταν στην ξύλινη στέγη και εσωτερική επένδυση οροφής γύρω από την καπνοδόχο τζακιού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από το Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Μονιάτη και από το Πυροσβεστικό Σταθμό Λεμεσού με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλός τυλιχτήρα, αναπνευστικές συσκευές, θερμική κάμερα και έγινε εξαερισμός και μερική αποδόμηση της στέγης. Δύο άτομα (άντρας & γυναίκα) που ήταν εντός της κατοικίας όταν ξέσπασε η πυρκαγιά εξήλθαν με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύσει κανένας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ελαττωματική κατασκευή στην καπνοδόχο του τζακιού.

Από τις 37 ειδικές εξυπηρετήσεις οι 25 αφορούσαν τις βροχοπτώσεις :

Επαρχία Λάρνακας : 7 κλήσεις που αφορούσαν 1 άντληση όμβριων υδάτων από υπόγειο κατοικίας, 2 διαμερίσματα τα οποία υπέστησαν ελαφριές ζημιές λόγω εισροής νερών βροχής ,2 ρυμουλκήσεις οχημάτων με επιβαίνοντες τα οποία εγκλωβίστηκαν εντός πλημμυρισμένων δρόμων και 1 άντληση νερών από σκάφος αναψυχής εντός της Μαρίνας Λάρνακας σε συνεργασία με τον υπεύθυνο και τεχνικό της Μαρίνας.

Επαρχία Αμμοχώστου : 18 κλήσεις που αφορούσαν τα χωριά Ξυλοφάγου, Λιοπέτρη, Σωτήρα και Πρωταρά. Οι κλήσεις αφορούσαν  12 εισροές όμβριων υδάτων σε οικίες από πλημμυρισμένους δρόμους και χωράφια. Η πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές Αυτοδιοίκησης και χρήση εκσκαφέων δημιούργησε κανάλια για διαφυγή των όμβριων υδάτων. Επιπρόσθετα υπήρξαν 3 αντλήσεις όμβριων υδάτων από  καταστήματα και 3 ρυμουλκήσεις οχημάτων με επιβαίνοντες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν εντός πλημμυρισμένων δρόμων.