Αρχική BusinessNews Κυπριακή εταιρεία με έδρα στη Λεμεσό, εμπλέκεται σε υπόθεση αξίας 28 δισ....

Κυπριακή εταιρεία με έδρα στη Λεμεσό, εμπλέκεται σε υπόθεση αξίας 28 δισ. δολαρίων

Η σχέση Abramovich με κυπριακή εταιρεία που εδρεύει στη Λεμεσό και η υπόθεση των 28 δισ. δολαρίων που έφθασε στα δικαστήρια.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου οδηγήθηκε η υπόθεση πώλησης μετοχών ενός εκ των μεγαλύτερων εταιρειών εξόρυξης νικελίου στον κόσμο, με εταιρεία της Κύπρου να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters, ο μεγιστάνας της Ρωσίας Oleg Deripaska, αμφισβητεί την πώληση μέρους των μετοχών της εταιρείας Nornickel σε άλλο Ρώσο δισεκατομμυριούχο, τον Vladimir Potanin, από τον Roman Abramovich.

Η Nornickel είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός παλλαδίου στον κόσμο. Η αξία της εταιρείας υπερβαίνει τα 27.60 δισ. δολάρια και ανταγωνίζεται την Vale της Βραζιλίας για το ποια θα κυριαρχήσει και στην παραγωγή νικελίου.

Ο Abramovich, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού συλλόγου Chelsea της Αγγλίας, εντάχθηκε ως μειοψηφικός μέτοχος της Nornickel το 2012, με τον ίδιο και τους συνεργάτες του να κατέχουν το 6,3% των μετοχών της, συμπεριλαμβανομένου του 4,2%, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Crispian που έχει έδρα την Κύπρο και πιο συγκεκριμένα τη Λεμεσό, και το μερίδιο της ξεπερνά σε αξία το 1 δισ. δολάρια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο BusinessNews ΕΔΩ:

Του Χαράλαμπου Ζάκου