Αρχική Τελευταία Νέα Αστυνομία: Χιλιάδες τα ανεκτέλεστα εντάλματα, συνολικού ύψους 284 εκατομμυρίων

Αστυνομία: Χιλιάδες τα ανεκτέλεστα εντάλματα, συνολικού ύψους 284 εκατομμυρίων

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε, στο Τρίτο, ότι αυτή τη στιγμή δεν εκκρεμεί οποιοδήποτε ένταλμα εναντίον αστυνομικού.

Όλοι, είπε, έχουν εντοπιστεί από τις οικείες αστυνομικές διευθύνσεις και έχουν κληθεί να καταβάλουν τα οφειλόμενα.

Ο κύριος Ανδρέου σχολίαζε την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή και την αναφορά σε εξηντα-εννέα αστυνομικούς και δεκατέσσερις δεσμοφύλακες, με ανείσπρακτες οφειλές από εντάλματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι το πρόβλημα των ανεκτέλεστων ενταλμάτων είναι διαχρονικό και διεθνές. Σημείωσε ότι εβδομήντα μέλη της Αστυνομίας, παγκυπρίως, ασχολούνται με το θέμα και ότι έγιναν εισηγήσεις και υπάρχουν μελέτες για αντιμετώπιση του.

Μιλώντας στην “Πρώτη Ενημέρωση” ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν διακόσιες ογδόντα τέσσερις χιλιάδες ανεκτέλεστα εντάλματα, ύψους διακοσίων ογδόντα τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κύριος Πετρίδης έκανε λόγο για δημιουργία αίσθησης και κουλτούρας ατιμωρησίας, αναφερόμενος και σε συγκεκριμένο άτομο, ιδιοκτήτη δώδεκα οχημάτων, με διακόσια-πέντε ανεκτέλεστα εντάλματα ύψους 158 χιλιάδων ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΥπ. Υγείας: Οδηγίες για διαχείριση κρουσμάτων και στενών επαφών
Επόμενο άρθροΤην ερχόμενη Κυριακή η Λεμεσός θα γεμίσει με ποδήλατα