Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: 3,5 χρόνια φυλακή ο ληστής των φούρνων

Λεμεσός: 3,5 χρόνια φυλακή ο ληστής των φούρνων

Σύμφωνα με δημοσίευση στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ, πέντε περίπου μήνες μετά τη σύλληψη του «ληστή των φούρνων» στη Λεμεσό που συνήθιζε να καλύπτει το κεφάλι του με καπέλο και το πρόσωπό του με κασκόλ με απεικόνιση λεοπάρδαλης,  το Κακουργιοδικείο Λεμεσού τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τρεισήμισι χρόνων.  Ο 31χρονος από την επαρχία Λεμεσού, βρέθηκε ένοχος στην κατηγορία της ένοπλης ληστείας. 
 
Συγκεκριμένα στις 25 του περασμένου Ιουλίου ο 31χρονος είχε εισέλθει  στις 2 τα ξημερώματα, σε αρτοποιείο στη Λεμεσό και υπό την απειλή μαχαιριού ανάγκασε την υπάλληλο να ανοίξει το ταμείο από το οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 92 ευρώ. Το ίδιο πρωινό και συγκεκριμένα στις 3.30 το πρωί, ο ίδιος ληστής αποπειράθηκε υπό την απειλή μαχαιριού να ληστέψει δεύτερο αρτοποιείο στη Λεμεσό. Η υπάλληλος που απειλήθηκε άρχισε να φωνάζει και ο δράστης, άπρακτος, τράπηκε σε φυγή.  Η δράση του 31χρονου εκείνη τη νύχτα δεν περιορίστηκε στα δύο αρτοποιεία.
 
«Επισκέφθηκε» 10 λεπτά αργότερα και τρίτο φούρνο και υπό την απειλή μαχαιριού ζήτησε από την υπάλληλο να ανοίξει το ταμείο, από το οποίο  πήρε το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ. Τη στιγμή όμως που ο ληστής έβγαινε από το αρτοποιείο, «έπεσε» πάνω σε περίπολο της Αστυνομίας. Καταδιώχθηκε και συνελήφθη.
 
Τα χαρακτηριστικά του συλληφθέντα, όπως τα είχαν περιγράψει οι παραπονούμενοι συνέπιπταν με αυτά του δράστη ληστειών των φούρνων, ενώ ως  τεκμήρια βρέθηκαν και  παραλήφθηκαν από την Αστυνομία, το χρηματικό ποσό που απέσπασε από τα ταμεία των αρτοποιείων, όπως και το μαχαίρι που απειλούσε τις υπαλλήλους. 
 
Ανακρινόμενος ο 31χρονος ενώ ομολόγησε πως  σε άλλες δύο περιπτώσεις είχε ληστέψει δύο αρτοποιεία στη Λεμεσό τον περασμένο Μάιο κι Ιούνιο αντίστοιχα.