Αρχική BusinessNews Λεμεσός: Η ανάπτυξη συνεχίζεται – Έρχονται οι 3 ψηλότεροι Πύργοι

Λεμεσός: Η ανάπτυξη συνεχίζεται – Έρχονται οι 3 ψηλότεροι Πύργοι

Η ανάπτυξη στην πόλη της Λεμεσού δεν τελειώνει ποτέ. Έτοιμη φαίνεται να έιναι να υποδεχθεί στο παραλιακό της μέτωπο  3 πύργους ψηλότερους από κάθε άλλο κτήριο στην πόλη.

Η πολεοδομική αρχή Λεμεσού εξετάζει αίτηση  για ανέγερση τριών πολυώροφων κτιρίων που θα περιλαμβάνουν χρήσεις κατοικιών, γραφείων και χώρων αναψυχής σε συνδυασμό με εφαρμογή αξιοποίησης κινήτρων.

Η ανάπτυξη «Lanitis Seafront» συνολικού κόστους €150 εκατομμυρίων πρόκειται να αντικαταστήσει την έπαυλη Λανίτη που βρίσκεται στην παραλιακή οδό της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, η ανάπτυξη  προτείνεται εντός τεμαχίων 21.552 τετραγωνικών μέτρων και περιβάλλεται από τις οδούς 28ης Οκτωβρίου, Τζων Κένετη και Χ. Δημητριάδη.

Το κόστος του υπολογίζεται στα €150 εκατομμύρια με το έργο να αρχίζει μόλις εξασφαλιστεί η απαραίτητη πολεοδομική άδεια. Το έργο θα γίνει σε τρεις φάσεις και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε επτά χρόνια, κάτι που τοποθετεί την ημερομηνία αποπεράτωσής του το 2023.

Το «Lanitis Seafront» βρίσκεται σε υψόμετρο 9 μέτρων και θα κατασκευαστεί στον χώρο όπου υφίσταται η έπαυλη Λανίτη, μια έκταση 21.552 τετραγωνικών μέτρων.

Οι ανατολικός και δυτικός πύργος θα έχουν 148 και 165 μέτρα ύψος, αντίστοιχα, ενώ ο βόρειος πύργος 147 μέτρα ύψος.

Παράλληλα θα κατασκευαστούν και 1500 υπόγειοι χώροι στάθμευσης, στο έργο, εκ των οποίων οι 900 θα είναι δημόσιοι.

 

 

Πηγή: Businessnews