Αρχική Τελευταία Νέα Πόσοι εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα με την 3η δόση στη Κύπρο

Πόσοι εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα με την 3η δόση στη Κύπρο

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός με την 3η δόση – Πόσοι εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα – Τι γίνεται με τις ευπαθείς ομάδες – Έρχονται ανακοινώσεις και λεπτομέρειες για τους 65 και άνω

Σε εξέλιξη η διαδικασία για τη χορήγηση της 3ης δόσης στις ομάδες του πληθυσμού που καθορίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, μέχρι χθες, εμβολιάστηκαν 2,793 άτομα.

Συγκεκριμένα, με 3η δόση εμβολιάστηκαν 1,752 άτομα που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας, 510 επαγγελματίες υγείας σε νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ και 531 άτομα που ανήκουν στις ομάδες ευπαθών που έχουν προτεραιότητα για εμβολιασμό.

Έχουν ενημερωθεί και εμβολιάζονται ήδη τα μεταμοσχευμένα άτομα, τα άτομα με ανοσοεπάρκεια και HIV/AIDSογκολογικοί ασθενείς, ενώ συνεχίζεται η τηλεφωνική επικοινωνία με τους ογκολογικούς ασθενείς και τα άτομα που λαμβάνουν βιολογικούς παράγοντες.

Αναφορικά με τους επαγγελματίες υγείας, έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ.

Σε συνεργασία με τους διάφορους Συνδέσμους των επαγγελματιών υγείας, δόθηκαν ήδη οι πρώτοι κατάλογοι με τους ενδιαφερόμενους και ο εμβολιασμός τους θα αρχίσει από την ερχόμενη εβδομάδα, κατά ειδικότητα, σε Κέντρα Εμβολιασμού.

Εντός των επόμενων λίγων ημερών, το Υπουργείο Υγείας θα είναι σε θέση να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την έναρξη της διαδικασίας χορήγησης της 3ης δόσης στα άτομα 65 ετών και άνω.

Το Υπουργείο επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες για αξιοποίηση των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης.

Προηγούμενο άρθροΝεκρός ανασύρθηκε ψαράς από τη θάλασσα στην Πάφο
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι έρευνες σε σχέση με τα αδασμολόγητα καπνικά