Αρχική Τελευταία Νέα Πρόστιμα 3000 ευρώ σε Μπυραρίες για παραβιάσεις

Πρόστιμα 3000 ευρώ σε Μπυραρίες για παραβιάσεις

Το τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 της Κυριακής μέχρι τις 06.00 σήμερα), πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία 4.010 έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 41 καταγγελίες πολιτών και 4 υποστατικών.
 
Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.025 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες πολιτών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 499 έλεγχοι, από τους οποίες προέκυψαν 19 καταγγελίες πολιτών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 650 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 7 καταγγελίες πολιτών, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 321 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 3 καταγγελίες πολιτών και 2 υποστατικών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 1.102 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 10 καταγγελίες πολιτών και 2 υποστατικών, στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 170 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.
 
Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 207 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.
 
Από τους 4.010 ελέγχους, οι 36 αφορούσαν λιμάνια – αεροδρόμια, από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών σε πολίτες αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.
 
Αναφορικά με τα υποστατικά, όπως ανέφερε, στην επαρχία Αμμοχώστου οι δύο καταγγελίες αφορούσαν μπυραρίες, όπου στη μια φέρονται να χόρευαν πελάτες και η άλλη φέρεται να σέρβιρε πελάτες στο μπαρ, και τους επιβλήθηκε πρόστιμο €3.000, ενώ στην Πάφο αφορούσαν και οι δύο καταγγελίες καταστήματα, με την επιβολή προστίμου €500 για έκαστο για μη διενέργεια έλεγχου για safe pass και μη θερμομέτρηση υπαλλήλων.

Προηγούμενο άρθροΠρόστιμα 2 χιλιάδων ευρώ σε κυνηγούς – Ο ένας δεν σταμάτησε σε σήμα θηροφύλακα και ο άλλος ήταν σε απαγορευμένη περιοχή
Επόμενο άρθροΒελτιώνει το επίπεδο προστασίας η τρίτη δόση του εμβολίου στο Ισραήλ