Αρχική Τελευταία Νέα Πατέρας και 33χρονος γιος διασωληνώθηκαν σε διάστημα μόλις λίγων ωρών

Πατέρας και 33χρονος γιος διασωληνώθηκαν σε διάστημα μόλις λίγων ωρών

Το σκληρό πρόσωπο της πανδημίας βιώνει μια ολόκληρη οικογένεια, με τρια μέλη της να νοσηλεύονται ταυτόχρονα,  με δυο εξ’αυτούς να βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας. Χωρίς ιστορικό εμβολιασμού και τα τρία πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας και ο 33χρονος γιος του κρίθηκε πριν από λίγες μέρες αναγκαίο να μεταφερθούν από το Νοσοκομείο Αναφοράς στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου και τελούν μέχρι και σήμερα διασωληνωμένοι, δίνοντας τη μάχη για τη ζωή.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στο ant1.com.cy η Επιστημονική Διευθύντρια Διεύθυνσης Αμμοχώστου-Λάρνακας, δρ. Αμαλία Χατζηγιάννη, η οποία ανέφερε πως μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου, νοσηλευόταν με κορωνοϊό σε κοινό θάλαμο, και η μητέρα της οικογένειας.

Όπως δήλωσε η κα Χατζηγιάννη, στις 03 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς για νοσηλεία ο 64χρονος πατέρας, και τον ακολούθησαν στις 06 Σεπτεμβρίου, τόσο η μητέρα όσο και ο 33χρονος γιος τους.

Η επιδείνωση όμως της υγείας των δυο ανδρών, οδήγησε στην απόφαση όπως μεταφερθούν στις 09 Σεπτεμβρίου στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου και τελούν ακόμη διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με την κα Χατζηγιάννη, τόσο ο πατέρας, όσο και η μητέρα και ο 33χρονος γιός, δεν έχουν λάβει το εμβόλιο.

Με τα δεδομένα μέχρι σήμερα το πρωί, στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 23 ασθενείς, εκ των οποίων οι πέντε σε συνθήκες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), με την πληρότητα να αγγίζει το 30%.

Η νεαρότερη ασθενής είναι 43 ετών και ο μεγαλύτερος σε ηλικία 92, με τον μέσο όρο των νοσηλευομένων να φτάνει τα 68 έτη.

Αξιοσημείωτο το ότι το 80% των νοσηλευομένων, είναι ανεμβολίαστοι.