Αρχική Τελευταία Νέα Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία – Σκόνη στην ατμόσφαιρα

Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία – Σκόνη στην ατμόσφαιρα

Ασθενής χαμηλή πίεση θα επηρεάζει την περιοχή, ενώ στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά από αύριο.

Ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος σύμφωνα με την πρόγνωση. 
 
Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αναλυτικά ο καιρός 
 
Σήμερα, μετά την διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά από αύριο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ, για να καταστούν μετά το μεσημέρι κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά αργά το απόγευμα στα νότια παράλια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις κυρίως σε παράλιες περιοχές. Κατά τις αυγινές κυρίως ώρες αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, αλλά αρχικά στα νότια και ανατολικά παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά τοπικά αρχικά στα νότια παράλια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα ψηλότερα ορεινά, γύρω στους 18 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια.
 
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται την Κυριακή να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Τα βράδια και νωρίς το πρωί, αναμένεται να παρατηρείται τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.
 
Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά. Το Σάββατο και την Κυριακή η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.