Αρχική Τελευταία Νέα Πότε αναμένεται το θερμόμετρο ν’ αγγίξει 43αρι

Πότε αναμένεται το θερμόμετρο ν’ αγγίξει 43αρι

Συνεχίζεται ο καύσωνας που επικρατεί στην Κύπρο. Σε ισχύ βρίσκεται η Κίτρινη Προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναφέροντας ότι η μέγιστη θερμοκρασία στις περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να φτάσει στους 41 βαθμούς κελσίου. Η προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ από τις 01:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και ισχύει μέχρι και τις 4:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας. 

Μάλιστα, μέχρι και τους 43 βαθμούς κελσίου αναμένεται ν’ αγγίξει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες. Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, την Τετάρτη το θερμόμετρο αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 42 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό ενώ την Πέμπτη θα ανέλθει στους 43. 

Αναμενόμενες είναι φυσικά και οι Κίτρινες Προειδοποιήσεις για εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία που θα εκδίδονται από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου και τις επόμενες ημέρες. 

Το δελτίο καιρού:

Εποχική χαμηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις πρωινές ώρες αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα νοτιοδυτικά και τοπικά στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και σταδιακά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο κατά το τριήμερο, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.