Αρχική Τελευταία Νέα Στη Λεμεσό το γιοτ των 430 εκατ. ευρώ του Ρώσου κροίσου Αντρέι...

Στη Λεμεσό το γιοτ των 430 εκατ. ευρώ του Ρώσου κροίσου Αντρέι Μελνιτσένκο

Ανοικτά της Λεμεσού βρίσκεται το γιότ των 430 εκατ. ευρώ του Ρώσου κροίσου Αντρέι Μελνιτσένκο, το οποίο ήρθε στο νησί από την Ελλάδα. Είχε αγκυροβολήσει αρόδου  στο Φαλήρο, αφού λόγω του όγκου του δεν μπορούσε να δέσει σε καμία μαρίνα της Αττικής. Στη συνέχεια ήρθε στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του http://protothema.gr 

Τα πελώρια κατάρτια του, τα οποία είναι τα μεγαλύτερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ από ανθρακονήματα με το μεσιανό να φθάνει τα 100 μέτρα, προστατεύοντας το σκάφος από τυφώνα κατηγορίας 2! Ξεχώριζαν, καταπλήσσοντας όσους κατέβαιναν προς τον Φαληρικό όρμο από την Εθνική, την περασμένη εβδομάδα. Το θεόρατο σε κάθε του διάσταση και συνάμα αλλόκοτο «Sailing Yacht A», νηολογίου Χάμιλτον Βερμούδων, έχει μήκος 142,8 μέτρα είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία του και ανήκει στον Ρώσο βιομήχανο και φιλάνθρωπο Αντρέι Μελνιτσένκο με περιουσία 21,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη λίστα Forbes.

Είχε αγκυροβολήσει αρόδου ανοιχτά της μαρίνας Αθήνων (Φαλήρου) αφού λόγω του όγκου του δεν μπορούσε να δέσει σε καμία μαρίνα της Αττικής. Το συγκεκριμένο ιστιοφόρο, το μεγαλύτερο στον κόσμο στο είδος του, βρίσκεται στη χώρα μας από τις αρχές καλοκαιριού μεταφέροντας τον ιδιοκτήτη και τους φίλους του στα νησιά του Αιγαίου και του Ιουνίου. Από την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά, μέχρι τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, το Φάληρο και μετά πάλι στις Κυκλάδες για να καταλήξει στα Δωδεκάνησα, το θηριώδες ιστιοπλοϊκό-θωρηκτό του ολιγάρχη Αντρέι Μελνιτσένκο, καταπλήσσει τους πάντες στο πέρασμά του. Μέχρι και το πρωινό της περασμένης Παρασκευής το σκάφος, σύμφωνα με το marinetraffic, βρισκόταν ανοιχτά της Ρόδου.

Ο 49χρονος Μελνιτσένκο επιστήθιος ενός άλλου Ρώσου μεγιστάνα του Ρομάν Αμπράμοβιτς έκανε παραγγελία το 2011 για την ναυπήγηση του τρικάρτατου σκαριού ξοδεύοντας τουλάχιστον 430 εκατομμύρια δολάρια. Το όνομά του ένα «ξερό» Α το οποίο είναι το αρχικό γράμμα του ονόματος Αλεξάνδρα, της συζύγου του Αντρέι Μελνιτσένκο. Είναι το δεύτερο σκάφος του Ρώσου κροίσου με αυτό το όνομα. Έχει προηγηθεί η ναυπήγηση του motor yacht A το 2008 το οποίο δημοσιογράφος των «Times» είχε χαρακτηρίσει τότε ως το ασχημότερο σκάφος που κατασκευάστηκε ποτέ, χωρίς όμως αυτός ο χαρακτηρισμός να αγγίξει το Ρώσο επιχειρηματία.

Συνέχεια στο POLITI