Αρχική Τελευταία Νέα 45 παλαιά μέχρι και 20 χρόνων λεωφορεία θέλει να ενοικιάσει η ΕΑΛ...

45 παλαιά μέχρι και 20 χρόνων λεωφορεία θέλει να ενοικιάσει η ΕΑΛ για αντικατάσταση ισάριθμων παμπάλαιων

“σήμερα στους δρόμους της καλύτερης πόλης της Μεσογείου.” καλά τούτο δεν θα το σχολιάσω… :p

Η ΕΑΛ νομίζω έγινε ΕΜΕΛ πριν 6 χρόνια, εκτός αν είναι άλλη εταιρεία..

Το πρόβλημα με τη συγκεκριμμένη εταιρεία είναι:

1. το ότι οι διαδρομές της είναι ό,τι να ναι! οι περισσότερες καταλήγουν όλως τυχαίως στο Mall (Mallον σύμπτωση θα είναι…) το οποίο βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης άρα μάλλον κάποια άλλα συμφέροντα εξυπηρετεί παρά των πολιτών.

2. Χρησιμοποιούσα το λεωφορείο μέχρι που άλλαξαν τις διαδρομές, τις έκαναν άνω κάτω και μετά τις ξαναάλλαξαν…

3. Αγόρασαν πριν 6 χρόνια τεράααστια λεοφορεία όπως αυτά που χρησιμοποιοών στην Σαγκάι, τα οποία είναι δυσκίνητα, ακριβά και κοστίζουν καύσιμα, αντί να αγοράσουν μικρά λεοφορία και να κάνουν πιο συχνά τα δρομολογιά τους (κάθε 10 λεπτά ασπούμε) αφού αυτό θα προωθούσε και την χρήση τους περισσότερο.

3. Τα ωράριά τους είναι παντελώς αναξιόπιστα!

Οπότε κανείς δεν χρησιμοποιεί τα λεωφορεία όχι τόσο γιατί είναι θέμα κουλτούρας (κάτι που ακούγεται συχνά), αλλά γιατί η ίδια η εταιρεία κάνει ότι μπορεί για να μας αποθαρρύνει. Επομένως είναι μονίμως χρεοκοπημένη, δεν μπορεί να αγοράσει καινούρια λεωφορία (μικρά, αξιόπιστα, με μικρή κατανάλωση) και αγοράζει παμπάλαια (μεγάλα και με μεγάλη κατανάλωση), ο κόσμος τα χρησιμοποιεί λιγότερο γι αυτό το λόγο κ.ο.κ είναι ενας φαύλος κύκλος.

Ο Δήμος Λεμεσού από την άλλη αντί να προτείνει κάποιες καλές ιδέες, ή να κλείσει την εν λόγω εταιρεία πριν χρεοκοπήσει η ίδια από μόνη της, αποδέχεται την μοίρα του….