Αρχική Τελευταία Νέα 6+1 μέτρα για πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων από έντονες βροχοπτώσεις

6+1 μέτρα για πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων από έντονες βροχοπτώσεις

Ο Δήμος Λεμεσού, ενόψει του επερχόμενου χειμώνα και των προβλεπόμενων βροχοπτώσεων, προτρέπει τους δημότες να προβούν σε κατάλληλη προετοιμασία των υποστατικών τους – οικιών, καταστημάτων ή αποθηκών – για την πρόληψη ή/και την αποτελεσματική αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από έντονες βροχοπτώσεις.

Η έγκαιρη προετοιμασία αποτελεί βασικό παράγοντα για την αποφυγή ζημιών και δυσλειτουργιών και ο Δήμος Λεμεσού συστήνει προς τους Δημότες του τη λήψη των παρακάτω μέτρων :

  1. Να αποφύγουν να εναποθέσουν σκύβαλα ή ανακυκλώσιμα υλικά εκτός των ημερών της προγραμματισμένης περισυλλογής τους σε δημόσιους ή άλλους χώρους, από τους οποίους είναι πιθανή η μετακίνησή τους κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.
  2. Να ελέγξουν όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή.
  3. Να ασφαλίσουν αντικείμενα ή οικοδομικά υλικά που είναι πιθανό να παρασυρθούν από τη βροχή ή τον άνεμο, προκαλώντας προβλήματα και πιθανούς τραυματισμούς. Οι εργολάβοι καλούνται να λάβουν επιπλέον μέτρα στις οικοδομές.
  4. Να μην καλύπτουν τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, σκιπ ή μηχανήματα.
  5. Κατά την διάρκεια βροχοπτώσεων ή έντονων καιρικών φαινομένων να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, αναρτημένες πινακίδες και γενικώς σημεία όπου ελαφρά αντικείμενα μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος
  6. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως της Τροχαίας κ.ο.κ.
  7. Να ασφαλίσουν τις ιδιωτικές περιουσίες και οχήματα έναντι κινδύνου πλημμυρών.

Συστήνεται επίσης οι ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν με αντλίες νερού και να ελέγξουν και να συντηρήσουν τις υφιστάμενες αντλίες νερού στα υπόγεια υποστατικά.

Ο Δήμος Λεμεσού παραμένει στη διάθεση των δημοτών για πληροφορίες και βοήθεια και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει την ομαλή αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων. Με τη συνεργασία όλων, μπορούμε να περιορίσουμε τους κινδύνους και να διασφαλίσουμε την προστασία των περιουσιών και των δημόσιων χώρων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι δημότες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εξυπηρέτησης στο 77777788.