Αρχική Τελευταία Νέα 70 εκτάρια καμένης γής στον Ακάμα

70 εκτάρια καμένης γής στον Ακάμα

Το Τμήμα Δασών με δημοσίευση του η ώρα 9 π.μ ανακοίνωσε τον πλήρη έλεγχο της δασική πυρκαγιάς στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα.

Όπως αναφέρεται η πυρκαγιά έκαψε 70 εκτάρια γης με πεύκα, θάμνους και χαμηλή άγρια βλάστηση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 165 άτομα του Τμήματος Δασών με 30 πυροσβεστικά οχήματα, 1 πυροσβεστικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 1 μικρό πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, 6 προωθητές γαιών και εθελοντές.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων, αφού συνέδραμαν 8 συνολικά πτητικά μέσα. Συγκεκριμένα επιχείρησαν 1 πυροσβεστικό αεροπλάνο του Τμήματος Δασών, 4 ελικόπτερα που εκμισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία, 2 ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου και το συντονιστικό ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Από χθες η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση της πυρκαγιάς ως κακόβουλη ενέργεια ενω σήμερα το πρωί συνελήφθη 58χρονος κτηνοτρόφος.

Το Δάσος του Ακάμα δυστυχώς τα τελευταία χρόνια υποφέρει από τις βλέψεις “οικονομικών παραγόντων” που θέλουν να αξιοποιήσουν την περιοχή για οικιστικές και ξενοδοχειακές μονάδες παραβλέποντας την φυσική ομορφιά της περιοχής που θα έπρεπε να διατηρείται και να φυλάγεται ως ξεχωριστός πνεύμονας πρασίνου.