Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: 70χρονη αναβίωσε την φρίκη της κακοποίησης

Λεμεσός: 70χρονη αναβίωσε την φρίκη της κακοποίησης

Δυόμιση χρόνια μετά την πρωτοφανή σε επινόηση κι εκτέλεση ληστεία, σε βάρος 70χρονης  στην περιοχή Μουταγιάκας στη Λεμεσό, η Αστυνομία Λεμεσού εντόπισε και συνέλαβε 48χρονο Ρώσο, που θεωρείται ο ιθύνων νους και οργανωτής της ληστείας. Συγκεκριμένα στις 19 Νοεμβρίου του 2014, στην πολυτελή κατοικία της Μουταγιάκας παρουσιάστηκε ένας ποδηλάτης που συστήθηκε στην ένοικο ως ταχυδρόμος.
 
Όταν εκείνη άνοιξε την πόρτα τέσσερα ακόμη πρόσωπα «εισέβαλαν» στην κατοικία, χτύπησαν, έδεσαν χειροπόδαρα σε καρέκλα και φίμωσαν την 70χρονη. Ακολούθως άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο κι έκλεψαν κοσμήματα, πολύτιμα αντικείμενα και μετρητά η συνολική αξία των οποίων υπολογίστηκε στις 800 χιλιάδες ευρώ.
Την κακοποιημένη γυναίκα βρήκε κι απελευθέρωσε κατά την επιστροφή της από το σχολείο, η εγγονή της.
Μερικούς μήνες μετά τη θρασύτατη ληστεία η Αστυνομία έφθασε στα ίχνη των δραστών. Ένας Μολδαβός συνελήφθη στη Λεμεσό και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση, ενώ άλλοι τρεις ύποπτοι ομοεθνής του εντοπίστηκαν και πιάστηκαν στην Μολδαβία. Παρά τα διαβήματα των κυπριακών αρχών, η Μολδαβία δεν εξέδωσε τους υπόπτους στην Κύπρο, παρά δικάστηκαν στη χώρα για την υπόθεση και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 15, 9 και 5 χρόνων αντίστοιχα.
 
Από την μαρτυρία τους προέκυψαν στοιχεία για τους ηθικούς αυτουργούς της μεγάλης ληστείας. Ο 47χρονος Ρώσος, μόνιμος κάτοικος Κύπρου συνελήφθη χθες και σήμερα οδηγείται στο Δικαστήριο, ενώ από την Αστυνομία καταζητείται για την ίδια υπόθεση και 37χρονος ελληνοπόντιος