Αρχική Τελευταία Νέα Το ΑΚΕΛ Λεμεσού τίμησε την επέτειο των 78 χρόνων από την απόφαση...

Το ΑΚΕΛ Λεμεσού τίμησε την επέτειο των 78 χρόνων από την απόφαση για συμμετοχή στον αγώνα κατά του χιτλεροφασισμού

“Aυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό,
Αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ’ τα ξένα βήματα,
Αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο,
Αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο…”
Εβδομήντα οκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν χτες από την ιστορική απόφαση της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ στις 16η Ιουνίου του 1943. Το ΑΚΕΛ με αυτήν του την απόφαση καλούσε τα μέλη του να καταταγούν ως εθελοντές στον αγγλικό στρατό και να πολεμήσουν τον χιτλεροφασισμό στα διάφορα πεδία των μαχών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Ιστορική και σημαδιακή η απόφαση αυτή που στο κάλεσμα της άμεσα και χωρίς κανέναν δισταγμό, χωρίς καμία αναβολή, εκατοντάδες ΑΚΕΛιστές προσέτρεξαν να καταταγούν, περίπου 800 τον αριθμό, συμπεριλαμβανομένων και 11 από τα 17 τότε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Το ΑΚΕΛ Λεμεσού τίμησε χθες με κάθε λαμπρότητα αυτή την ιστορική για το κόμμα μας αλλά και για τον τόπο και τον λαό μας απόφαση. Από το Παττίχειο Θέατρο πορευτήκαμε στην Πλατεία Ηρώων όπου εκεί κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ανδρέας Χρίστου, Τέως Δήμαρχος Λεμεσού ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού Γιώργος Γεωργίου.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκαν εν ζωή Βετεράνοι του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
“Κι έχει σαν στάμπα τη ζωή μου σημαδέψει δεν θα περάσει ο Φασισμός…”
200906837_4008947889232692_1787236483503547392_n.jpg